Marc (16) gaat 24 uur skeeleren voor Oekraïne: ”Ik wil uniek zijn”

Marc gaat skeeleren voor vluchtelingen

De zestienjarige Marc Chavardès uit Bergen op Zoom voelt enorm mee met vluchtelingen uit Oekraïne. In een poging zoveel mogelijk geld op te halen voor hen, gaat de tiener 24 uur achter elkaar skeeleren. Om wakker te blijven gaat hij Haribo-snoepjes eten.

Je wilt wel uniek zijn

De scholier geeft tegenover Omroep Brabant aan dat hij al zo’n drie weken bezig is met het plan. De fanatieke atletieker wilde eerst een dag hardlopen. ”Dat bleek alleen wat te belastend voor mijn lichaam. En 24 uur fietsen was al gedaan. Je wilt natuurlijk wel uniek zijn, dus het is skeeleren geworden.”

Iedereen enthousiast

Marc stelde eerst zijn conrector op de hoogte van zijn plan. Vervolgens wendde hij zich tot zijn ’topsportbegeleider’ met het verzoek om begeleiding tijdens de tocht. Hij heeft naar eigen zeggen de juiste voedings- en rustschema’s nodig om de tocht succesvol af te ronden.

De laatste twee personen die de gymniast informeerde over zijn hulpactie, waren zijn ouders. ”Daar heb ik bewust mee gewacht tot ik alles geregeld had. Dan konden ze geen nee zeggen. Achteraf gezien waren die zorgen niet nodig. Ze vonden het meteen een supergoed idee.”

Van zijn moeder kreeg Marc nog een bijzonder advies mee: ”Let goed op jezelf”.

Rijden op skeelers voor Oekraine

300 kilometer

De afgelopen weken heeft Marc al heel wat uren doorgebracht op wieltjes. “Ik ben begonnen met een tochtje van twintig kilometer en dat is inmiddels uitgebouwd naar de vijftig.” Een behoorlijke rit, maar een schijntje in vergelijking met wat hem te wachten staat. “Ik mik straks op zo’n driehonderd kilometer.”

Haribo-snoepjes

”In de nacht ga ik een uur of twee proberen te slapen. En er moet om de zoveel tijd wat gegeten worden natuurlijk.” Het geheime ingrediënt heeft hij inmiddels ook te pakken, vertelt hij lachend. “Haribo-snoepjes. Daar blijf je van wakker.”

Doneren

Voel jij ook zo mee met vluchtelingen en wil jij Marc financieel te hulp schieten? Klik HIER om doorgelinkt te worden naar zijn donatiepagina.

Donatiepagina voor Oekraine

Laat een reactie achter

Scroll naar boven