Mannen willen dat je een orgasme krijgt omdat het hen mannelijk doet voelen, zegt studie

Volgens onderzoek kan het feit dat je vriend erop staat je een orgasme te geven meer te maken hebben met het feit dat hij je orgasme als ‘mannelijkheid’ beschouwt dan met je seksuele bevrediging.

Een studie gepubliceerd in 2017 in het Journal of Sex Research vond dat mannen het vrouwelijke orgasme zien als een mogelijkheid om hun mannelijkheid te bevestigen. Deze bevindingen, met dank aan 2 onderzoekers van de Universiteit van Michigan, suggereren dat mannen die denken dat seksueel aantrekkelijke vrouwen belangrijk zijn, het echt doen om zichzelf te plezieren.

Dankzij de seksuele scripts die de maatschappij aan mensen toewijst, hebben mannen vaak het gevoel dat ze zich moeten ‘bewijzen met symbolisch mannelijke prestaties’, schrijven de auteurs van het onderzoek. Omdat uit eerder onderzoek is gebleken dat mannen voldoening halen uit het geven van een orgasme aan vrouwen, waren de auteurs geïnteresseerd in het nagaan of mannen vrouwelijke orgasmes als een ‘mannelijkheidsuitgave’ beschouwen.

De studie analyseerde de reacties van 810 mannen die 18 jaar en ouder waren en die zich momenteel seksueel aangetrokken voelen tot vrouwen. Tijdens het experiment presenteerden de onderzoekers een Imagined Orgasm Exercise: deelnemers lazen één van de vier anekdotes waarin ze zich voorstelden seks te hebben met een vrouwelijke partner die ze leuk vonden en al drie keer seks hadden gehad. De vier variabelen waren dat de mannen de vrouw altijd al een orgasme hadden gegeven, ook al had ze het wel of niet met vorige partners, of ze kreeg nooit een orgasme bij hem, ook al had ze dat in het verleden wel of niet met andere mannen. Nader bekeken namen onderzoekers onder meer de gevoelens van mannelijkheid en hun seksuele achting onder de loep.

Zoals te verwachten, meldden de mannen in de studie ‘hogere gevoelens van mannelijkheid na het lezen van het bericht waarin een vrouwelijke partner een orgasme kreeg versus het bericht waarin een vrouwelijke partner geen orgasme kreeg.’ Bovendien “werd dit effect verergerd voor mannen met een hoge stress van mannelijkheid.”

Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, had de orgasmegeschiedenis van een vrouw weinig invloed op hoe mannelijk een man zich voelde. Dit suggereert dat mannen verantwoordelijkheid nemen voor de seksuele bevrediging van een vrouw, laten de auteurs weten. Hoewel dit mensen ertoe kan bewegen om te doen wat nodig is om hun ​​toekomstige vrouw te krijgen, zeggen de auteurs van het onderzoek dat het vasthouden aan een vrouw om een ​​orgasme te bereiken hem ertoe kan brengen “belangrijke contextuele factoren en/of het eigen handelingen van de seksuele activiteiten van vrouwen af ​​te wijzen”.

Ze vervolgden: “Culturele opvattingen over mannelijkheid duwen veel mannen ertoe om te voelen dat ze bepaalde idealen moeten waarmaken, en dit wordt slecht voor seksueel genot.”

Bovendien kunnen de resultaten van het onderzoek “geïnterpreteerd worden als steun voor het idee dat de toegenomen aandacht voor vrouwenorgieën, vaak geprezen als het symbool van seksuele bevrijding van vrouwen, feitelijk een herverpakking van de seksualiteit van vrouwen weerspiegelt ten dienste van mannen” en dat “een herwaardering van vrouwen orgasmes als symbolen van seksuele gezondheid en bevrijding zijn hard nodig. ”

Paul Joannides is een psychoanalyticus en de auteur van het seksboek Guide To Getting It On. Hoewel hij een aantal problemen heeft met het huidige onderzoek, zegt hij dat de auteurs nalaten te vermelden dat het seksuele genot van vrouwen niet zo duidelijk is als bij mannen, en dat veel vrouwen moeite hebben om te communiceren hoe mannen hen plezier kunnen geven, zegt dat de grotere kwestie voor vrouwen is dat “het voor veel mannelijke partners van belang is als je wel of geen orgasme hebt.”

Vrouwen moeten hun partners helpen te begrijpen ‘dat jouw algehele plezier net zo belangrijk is als het geven van een orgasme’, vertelt hij Broadly, ‘en dat begint met hoe hij jou bij de deur begroet, het gevoel dat je krijgt wanneer hij je knuffelt en of hij je een gewenst en gewaardeerd gevoel geeft. ‘

Hij vervolgt: “Je moet hem opleiden over je lichaam, je seksuele genot, en hem helpen te beseffen dat je manier om tot een orgasme te komen heel anders kan zijn dan hoe zijn laatste partner orgasme of hoe hij orgasmes heeft. om het doel te realiseren is plezier, en als orgasme daar deel van uitmaakt, geweldig, maar plezier komt eerst. ”