Mannen mishandelen verstandelijk beperkte man en gooien hem op het spoor

Mannen mishandelen verstandelijk beperkte man en gooien hem op het spoor

Een verstandelijk beperkte inwoner van Borne is afgelopen zondag zwaar mishandeld door drie mannen die hem daarna op het spoor gooiden. Omstanders hebben vervolgens het leven van de man gered, door hem vlak voor een aanstormende intercity van het spoor te halen.

De krant Tubantia heeft een getuige geproken. Hij vertelt tot in detail wat hij gezien heeft. Het begon op het treinstation Kennispark in Enschede, na afloop van de voetbalwedstrijd FC Twente-FC Utrecht. De stoptrein richting Hengelo en ook Almelo zat bomvol voetbalfans.

De drie mannen waar het om gaat zijn rond de 60 jaar oud en hadden volgens de getuige hun partners bij zich. Al tijdens de treinrit gedroegen de mannen zich vervelend. Ze hadden het nodige bier gedronken en vielen meisjes lastig. Die pikten de opmerkingen niet, waarna er een discussie ontstond.

Discussie ontaardt

Vervolgens begonnen de mannen te schelden naar de meisjes. Toen is eigenlijk de hele ellende begonnen. Het slachtoffer, de verstandelijk beperkte man, was zo moedig om de mannen aan te spreken op hun gedragen. De drie mannen keerden zich daarna tegen de man.

”Ze zeiden tegen hem: wacht maar op het station in Borne.” De getuige heeft vervolgens gezien dat een van de partners de neus van de gehandicapte man probeerde te breken.

Advies genegeerd

Het liep zo uit de hand dat medewerkers van vervoerder Keolis de man hebben geadviseerd niet uit te stappen in Borne. Die weigerde dat en is uitgestapt.

Vervolgens ging het helemaal los op het station. De drie mannen belaagden hun kansloze slachtoffer, sloegen en schopten hem zo hard als ze konden. Ook de partner van een van de mannen deed mee. Daarna hebben de mannen hun slachtoffer op het spoor gegooid, terwijl de intercity in aantocht was.

Omstanders hebben het leven van de man gered, door hem van het spoor te halen. Als dat 10 seconden langer geduurd had, was hij er niet meer geweest.

Camerabeelden

Meerdere mensen waren getuige van de mishandeling. Volgens de getuige zijn er ook duidelijke camerabeelden gemaakt. De daders zijn daarbij vol in beeld.

De politie heeft de zaak in onderzoek, maar kan op dit moment nog geen reactie geven.

Scroll naar boven