Mannen bedreigen hoogbejaarde vrouw (86) met mes en willen haar woning binnendringen

Mannen bedreigen hoogbejaarde vrouw (86) met een mes en willen haar woning binnendringen

Twee (nog) onbekende mannen hebben gisteravond geprobeerd de woning van een 86-jarige weerloze vrouw binnen te dringen. De daders bedreigden de vrouw hierbij met een mes. Maar de vrouw gaf zich niet zomaar gewonnen en beschermde haar woning. Met succes, want de overvallers vertrokken zonder buit.

Het incident gebeurde gisteravond bij een woning aan de Alkmaarse Leharkade. Rond 18.00 uur merkt het slachtoffer dat er twee mannen haar oprit oplopen. De vrouw spreekt het tweetal daarop aan, waarna de mannen in eerste instantie weg lijken te gaan.

Binnen een kwartier komen de twee echter terug. Een van de mannen trekt een mes en bedreigt de bewoonster. Ze willen de woning van de vrouw in, maar die laat dat niet zomaar gebeuren. Tijdens de worsteling die er ontstaat, valt de vrouw op de grond. Hierop kiezen de laffe daders het hazenpad.

De hoogbejaarde vrouw heeft gelukkig enkel wat lichte verwondingen opgelopen en is ter plekke behandeld door medisch personeel.

Getuigen gezocht

Om de daders op te kunnen sporen, is er een Burgernet-melding uitgegaan. Dit heeft geen resultaat opgeleverd. Daarom hoopt de politie dat er getuigen zijn die zich komen melden op het bureau. Een duidelijk signalement van de daders is er niet. De politie weet alleen dat er ‘een korte en een lange’ dader was en beiden ‘donkere kleding’ hadden aangetrokken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven