Man zonder rijbewijs rijdt met 17 keer toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed

In het Gelderse Ede is er een automobilist aangehouden die over de wegen slingerde met 17 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

Deze bijzondere gebeurtenis kwam aan het licht nadat een buurtbewoner de politie tipte over een man die met zijn auto een paaltje ramde. Een ademtest gaf aan dat hij 1.485 microgram alcohol per liter in zijn bloed had. De toegestane hoeveelheid voor een beginnende bestuurder is maximaal 88 microgram per liter, dit was dus 17 keer zoveel. Van beginnende bestuurder was eigenlijk helemaal geen sprake, want de man bleek niet eens een rijbewijs te hebben.

Geen gewonden

Naast het beschadigde paaltje zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. Een actie als deze komt tegenwoordig steeds minder vaak voor. Afkickkliniekwijzer.nl publiceerde begin maart nog een onderzoek naar de alcoholconsumptie van volwassen Nederlanders. Daaruit bleek dat er minder overmatig wordt gedronken in Nederland.

Overmatige drinkers

Wel is 1 op de 16 Nederlanders een overmatige drinker. Dat ben je volgens de organisatie wanneer je als man meer dan 21 glazen drank per week consumeert en voor vrouwen zijn dat 14 glazen per week.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven