Man zegt dat emotionele steun van alligator zijn depressie helpt

YORK HAVEN, Pa. (AP) – Een man uit Pennsylvania zegt dat zijn alligator met emotionele steun hem helpt met zijn depressie om te gaan.

Joie Henney, 65, zei dat zijn geregistreerde emotionele steundier, genaamd Wally, graag knuffelt en knuffels geeft, ondanks dat het een 5 meter lange alligator is. De man van de York Haven zei dat hij goedkeuring van zijn arts kreeg om Wally te gebruiken als zijn emotionele ondersteuningsdier nadat hij niet op medicijnen wilde gaan voor depressie, vertelde hij aan Philly.com.

“Ik had Wally en toen ik thuis kwam en bij hem in de buurt was, was alles in orde,” zei hij. “Mijn arts wist van Wally en zag dat het werkte, dus waarom niet?”

Wally werd gered van buiten Orlando toen hij 14 maanden oud was en groeit nog steeds; Henney zei dat Wally op een dag 5 meter lang kan worden. Henney vertelt verder dat Wally kippenvleugels eet en deelt een overdekte plastic vijver met een kleinere reddingsoort genaamd Scrappy.

Wally, die dit jaar 4 wordt, is een grote teddybeer, in de woorden van Henney. Het koelbloedige reptiel houdt ervan om zijn snuit op Henney te laten rusten, en “hij houdt van knuffels geven”, zei hij.

De alligator heeft nog nooit iemand gebeten en is zelfs bang voor katten, aldus Henney.

Henney erkende dat Wally nog steeds een gevaarlijk wild dier is en waarschijnlijk zijn arm zou afbreken, maar zegt dat hij nooit bang voor hem is geweest.

Henney neemt Wally vaak mee voor meet-and-greets op plaatsen zoals seniorencentra en honkbalwedstrijden in de minor league.

“Hij is net als een hond,” vertelde Henney aan een vrouw tijdens een recent bezoek aan een seniorencentrum. “Hij wil geliefd en geaaid worden.”

Bron: Philly.com