Man wint 20 miljoen euro in de loterij, maar zegt er niets over tegen zijn kinderen

person holding brown leather bifold wallet

Een Amerikaanse man heeft bekendgemaakt hoe hij een winst van 22 miljoen dollar geheim houd voor de kinderen.

Hij wil namelijk niet dat zijn kroost verandert van liefhebbende kinderen, naar mensen die erop wachten tot hij naar het hiernamaals vertrekt.

10 euro on white printer paper

Loterij

De meeste mensen die een flink bedrag winnen in de loterij, maken dat meteen wereldkundig. Ze strooien met cadeau’s en dompelen familieleden onder in luxe.

Maar een Amerikaanse man pakt dat een beetje anders aan. Hij won een bedrag van 22 miljoen dollar en besloot samen met zijn vrouw niets te vertellen tegen de kinderen.

De man, die logischerwijs anoniem wil blijven, belde voor financieel advies naar The Ramsey Show. Hij noemt zichzelf John, is ‘ongeveer 50 jaar oud’ en vertelde dat hij ongeveer twee jaar geleden miljoenen had gewonnen.

Geheim

Met uitzondering van zijn vrouw en zijn zus, heeft hij niemand verteld over het geld. Naar eigen zeggen heeft hij onderzoek gedaan.

Hij ontdekte daardoor dat een op de vijf mensen hun loterijwinst verliest of binnen tien jaar een faillissement aanvraagt. En dat wil hij voorkomen.

Fouten

De man heeft naar eigen zeggen goed opgelet welke fouten andere loterijwinnaars hebben gemaakt. ”Een van de dingen die iedereen zei was: ‘als je het aan te veel mensen vertelt, krijg je te veel mensen aan je deur die om van alles vragen en ook van je verwachten dat je alles betaalt.”

50 euro bill on brown and white table

‘John’ en zijn vrouw houden alles dus geheim. ”Onze twee tienerkinderen weten er niet van. Het klinkt raar, maar ik wil niet dat ze opgroeien als ‘wachters’.”

”Dat ze wachten tot wij heen zullen gaan.” Volgens ‘John’ is het een strategische beslissing. ”Mijn kinderen moeten hun geld zelf verdienen.”

”Pas wanneer ze volledig zelfstandig zijn en op eigen benen kunnen staan, zal ik het ze vertellen. Ik zal het ze wel vertellen als de tijd rijp is.”

Geen luxe

Voordat ‘John’ de loterij won, had hij zijn hypotheek al afbetaald. ”Mijn vrouw en ik willen niet verhuizen. We hebben twee auto’s, die hoeven we ook niet te vervangen.”

”Ik werk ook nog steeds, want ik vind mijn werk leuk. Het enige dat ik heb gekocht, was niet terrasmeubilair. Want dat was wel nodig. Voor de rest hecht ik geen waarde aan dure spullen.”

 

Scroll naar boven