Man wil scheiden omdat zijn vrouw ’te lang’ rouwt om haar moeder

Man wil scheiden omdat zijn vrouw 'te lang' rouwt om haar moeder

Het verliezen van een ouder is een van de meest erge dingen in het leven die je kunt meemaken. En als het gaat om het verwerken hiervan, is daar geen specifieke tijd aan verbonden.

Moeder

Het enige dat je kunt doen is proberen om het te verwerken en hopen je gesteund wordt door je vrienden je familie. Maar een man denkt daar anders over.

Op de Britse website Mirror staat namelijk een bericht waarin de man aangeeft dat hij een scheiding overweegt. De reden? Zijn vrouw rouwt om haar moeder en dat vindt hij lang duren.

‘Al vijf jaar geleden’

Hij schrijft: ”De moeder van mijn vrouw is vijf jaar geleden 0verleden. Ons leven stond uiteraard volledig stil en we hebben de tijd genomen om het te kunnen verwerken.”

”Ik heb zelf geen ouder verloren, maar mijn vrouw vertoonde typisch rouwgedrag. Maandenlang kon ze niet functioneren en ik werd overal mee opgezadeld. Ik moest naast werken ook het huishouden doen en voor onze drie kinderen zorgen. Zij sloot zichzelf vaak op in onze slaapkamer.”

Geen verbetering

”Dat vond ik eerst niet erg. Ik heb mijn best gedaan om haar te steunen. Elke nacht huilde ze en ik dacht dat dit onderdeel was van het rouwproces.”

”Maar na vijf jaar zit er nog steeds geen verbetering in. Ze heeft een jaar rouwtherapie gevolgd, maar wil daar niet opnieuw in.”

Man wil scheiden omdat zijn vrouw 'te lang' rouwt om haar moeder

”Ze ligt nog steeds halve dagen in bed, huilt, wil niet met onze families omgaan en heeft geen energie iets in huis te doen.”

Geen intimiteit

De huilbuien van zijn vrouw hebben overal invloed op. ”Intimiteit tussen mij en haar is er niet meer. Ze wil niet knuffelen, tijd met mij en de kinderen doorbrengen, gezinsuitjes doen. Ik sta al anderhalf jaar droog. Ik ben gestopt haar te vragen of ze erover wil praten.”

”Eerlijk is eerlijk, ze is ook een slechte moeder geworden die geen aandacht meer besteed aan de kinderen. Het is nu zelfs zo erg dat wanneer de kinderen thuiskomen en hun moeder weer in bed zien liggen, ze haar gewoon negeren en doen wat ze zelf leuk vinden.”

”Ze heeft hen behalve een tranendal helemaal niets meer te bieden. Het is echt verdrietig hoe dit gaat.” De man heeft met therapeuten, zijn ouders en vrienden gesproken.

Scheiding

”Ik heb nu geen opties meer. Niemand is nog vrolijk hier in huis en niemand kan haar helpen. Ik heb het gevoel dat ik niet alleen mijn schoonmoeder bent verloren, maar ook mijn vrouw.”

”Nogmaals, ik snap haar verdriet wel maar komop zeg: het is vijf jaar geleden. Get over it en ga door met je leven. Ik heb nu besloten het nog drie maanden aan te kijken.”

”Als er geen verbetering in zit, vraag ik een scheiding aan. Dan zorg ik ervoor dat de kinderen bij mij komen wonen. Het is niet wat ik wil, maar wat moet ik anders?”

Scroll naar boven