Man wil geen rekeningen meer betalen, gaat verder als geit

Man wil geen rekeningen meer betalen, gaat verder als geit

De Britse Thomas Thwaites wilde een paar jaar geleden ontsnappen aan de dagelijkse stress die mensen ervaren. Hij was het zat rekeningen te betalen en wilde een soort vakantie nemen van het mensenleven. 

In zijn jongere jaren fantaseerde hij er al over dat hij meer naar school hoefde als hij een kat zou zijn. Toen hij op de hond van zijn nichtje moest passen, werd hij daar ‘euforisch’ van.

Uiteindelijk besloot hij om negen maanden lang door het leven te gaan als een geit. Hij pakte daar zeer professioneel aan en kocht prothese-hoeven. Daarnaast begon hij met het eten van gras en zocht hij zijn ‘soortgenoten’ op, om tijd met hen door te brengen.

Boek

Thwaites schreef een boek over zijn leven als een geit. Zijn doel was om zo dicht mogelijk bij het dierenleven te komen en daar wilde hij heel ver in gaan. Hij heeft zelfs onderzocht of het mogelijk was een ‘nep maag’ te krijgen. Hiermee zou hij makkelijker gras kunnen verteren.

Man wil geen rekeningen meer betalen, gaat verder als geit

Helaas ging dat plan niet door, nadat hij werd gewaarschuwd over de mogelijke gezondheidsgevaren hiervan. Maar, zo is zijn conclusie: ”Ik was erg gelukkig als geit en had maandenlang geen stress.”

Scroll naar boven