Man vrijgesproken van wietteelt na honderden brieven aan rechter

Een man die is betrapt met bijna € 12.000 aan cannabis heeft een gevangenisstraf van 15 jaar ontlopen nadat honderden van zijn patiënten brieven hadden ingediend bij de rechtbank ter verdediging.

Eén kilo cannabis

De 46-jarige Andrew Baines is gearresteerd nadat de politie in zijn huis meer dan een kilogram aan cannabis head gevonden. Ook stonden er dertig planten in zijn huis met een straatwaarde van bijna 12.000 euro.

Baines, een vader van twee kinderen en zelf kankerpatiënt, voorzag honderden mensen van medicinale cannabisolie. De kans zat er dik in dat hij zou worden beschuldigd met de bedoeling om het medicijn te produceren en verkopen. In het Verenigd Koninkrijk staat hier een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar op.

Aanklacht niet voortgezet

De uitspraak van de rechter bleek er één te worden voor in de boeken. Het Grimbsy Magistrates’ Court, bespraarde Baines een gevangenisstraf van 15 jaar nadat de CPS had besloten de aanklacht niet voort te zetten.

De reden van de milde veroordeling was het gevolg van honderden brievene die werden geschreven ter ondersteuning van Baines. Alle mensen die een brief schreven waren mensen die zelf de olie hadden gebruikt om te helpen bij kankersymptomen.

The Independent meldt dat één van deze mensen ongeneeslijke leverkanker was vastgesteld, maar
helemaal kankervrij is na het gebruik van Baines zijn olie.

In datzelfde artikel reageerde de partner van die persoon zo: “Ik heb contact gemaakt met Andy en ons leven is sindsdien niet meer hetzelfde geweest. Andy aarzelde niet en begon ons te helpen. We boden aan hem te betalen, maar hij weigerde.’

‘We zijn nu 13 maanden verder en ik ben verheugd te kunnen melden dat alle zes de tumoren van mijn vrouw zijn verdwenen, en juist deze week kregen we de verklaring.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven