Man volgt Google Maps en rijdt van brug af

smartphone turned-on in vehicle mount inside vehicle

Google Maps wordt vaak beschouwd als het beste navigatiesysteem ter wereld, maar het gaat niet altijd goed. Een recent tragisch incident heeft geleid tot de dood van een 57-jarige man in de Verenigde Staten, die vertrouwde op Google Maps voor zijn navigatie. Dit heeft een belangrijke vraag opgeworpen: wie is er verantwoordelijk voor dit fatale ongeluk?

Een dodelijk ongeluk met Google Maps

Op 30 september 2022 reed Philip Paxson terug naar huis nadat hij de verjaardag van zijn dochter had bezocht. Google Maps leidde hem over een brug die al in 2013 was ingestort. In het donker en de regen kon hij niet goed om zich heen kijken, en zo belandde hij op de ingestorte brug, wat hem uiteindelijk fataal werd.

person holding black smartphone

De verantwoordelijkheid van de brugeigenaar

Sommigen stellen dat de eigenaar van de brug eerder verantwoordelijkheid had moeten nemen en de locatie had moeten afzetten. De brug stond bij lokale bewoners al lange tijd bekend als de ‘Bridge to Nowhere’, maar was niet afgezet.

Bewoners hadden herhaaldelijk verzocht om de brug af te sluiten en te repareren, maar de eigenaar had hier geen gehoor aan gegeven. Ze hadden ook Google op de hoogte gebracht dat de brug niet gebruikt kon worden voor navigatie, maar het leek erop dat Google geen actie had ondernomen.

Actie na het incident

Volgens rapporten ondernam Google pas op 10 oktober 2022 actie, nadat de advocaat van de familie dit had aanbevolen. De brug werd daarna niet meer weergegeven in Google Maps.

Scroll naar boven