Man vindt ring met peperdure diamant op strand, doet het meest onwaarschijnlijke

Man vindt ring met peperdure diamant op strand, doet het meest onwaarschijnlijke

De 37-jarige Joseph Cook is vrijwel dagelijks in de weer met een metaaldetector. Hij vindt geregeld erg interessante, leuke en soms zeer waardevolle voorwerpen. Een paar weken geleden banjerde hij met de detector over het strand, toen hij een ring vond.

De platina ring bleek niet zomaar een sieraad, want er zat er kneitergrote diamant op. Cook besloot om naar een juwelier te gaan voor een taxatie. Daar viel hij bijna van zijn stoel af.

40.000 dollar

Een expert taxeerde de waarde van de ring namelijk op minimaal 40.000 dollar, omgerekend zo’n 38.000 euro. ”Toen de juwelier me de waarde van de ring vertelde, kon ik het niet geloven”, aldus Cook die eraan toevoegt ”dat ding een week in zijn scooter te hebben laten zitten”.

In plaats van de ring zelf te houden of deze te verpatsen, besloot de Amerikaan op zoek te gaan naar de eigenaar van het peperdure sieraad. Hij zette beelden online en kreeg enkele dagen later plots belletjes van een onbekend nummer. ”Toen ik opnam, had ik een koppel uit Jacksonville aan de lijn, dat een gelijkaardige ring was kwijtgeraakt.” Uiteindelijk bleek dat de ring van het echtpaar is, dat dolgelukkig was om het juweel terug te krijgen. ”De vrouw begon te huilen van geluk en ik voelde toch wat voldoening.”

Geen beloning

Hoewel de eigenaresse tranen met tuiten huilde, was ze te gierig om Cook ook maar een eurocent aan beloning te geven. Daar is Cook overigens niet boos over. ”Ik heb er wel goede karma aan overgehouden.”