Man vindt geheime ruimte in huis, belandt in ‘horrorfilm’ als hij goed kijkt

Man ontdekt geheime ruimte op zolder, belandt in 'horrorfilm' als hij door de muur breekt

Een man heeft op sociale media gedeeld hoe hij via de kruipruimte op de zolder een ‘compleet huis’ heeft ontdekt. Hij vertelt ook wat hij van plan is te doen met de extra ruimte.

Zoektocht door huis

Een Britse man is compleet sprakeloos nadat hij op zijn zolder een geheime ruimte heeft ontdekt, verscholen achter een ‘valse’ muur. De man kocht zijn woning een paar weken geleden en ging op ontdekkingsreis door zijn nieuwe stulpje. Aangekomen op de zolder, wilde hij weten hoe groot die was.

Aan de Britse krant Mirror vertelt hij dat hij daarbij een soort kruipruimte zag van ongeveer twee meter hoog. Hij zag een kleine opening in het plafond en besloot er doorheen te breken. Hij verwachtte niet meer te zien dan de achterkant van zijn dakpannen, maar stuitte op iets heel anders. Tegen Mirror en ook op Reddit, zegt hij: ”Er zit een heel huis in mijn woning.”

Man ontdekt geheime ruimte op zolder, belandt in 'horrorfilm' als hij door de muur breekt
Foto: Reddit.com

”Ik was eerst blij, maar dat veranderde al snel toen ik zag waar ik in terecht was gekomen. De ruimte heeft een woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer. Hoewel de ruimtes voornamelijk leeg zijn, staat er nog wat meubilair. Ook zijn er nog een aantal persoonlijk spullen door de vorige bewoners achtergelaten.

Man ontdekt geheime ruimte op zolder, belandt in 'horrorfilm' als hij door de muur breekt
Foto: Reddit.com

Onderzoek

De man besloot op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekte dat zijn woning vroeger fungeerde als een winkel, waarbij de twee eigenaren boven leefden. Na verloop van tijd hebben ze de ruimte echter omgetoverd tot een soort kerk, waarna de eigenaren er permanent zijn gaan wonen.

Dat verklaart vermoedelijk ook waardoor de ruimte was afgesloten: ”De eigenaren wilden niemand lastigvallen met de kerk en hebben eromheen gebouwd. ”Wat interessanter is, is de vloer naar de zolder”, zo schrijft de man. Het is een hardhouten vloer die de hele zolder bedekt met isolatie erbovenop.”

”Het is alsof de tijd daar bevroren is. Ik heb oude kranten zien liggen, maar ook spookachtje voodoo-poppen. Ik weet niet wat ik ervan moet denken.” In de reacties raden mensen de man aan de woning zo snel mogelijk te verkopen, voordat hij te maken krijgt met geesten. Dat is hij echter niet van plan.

”Als ik alles mooi schoonmaak, kan ik een tweede verdieping maken. Letterlijk mijn leefruimte verdubbelen. Dat is wel erg duur en tijdrovend, maar goed.” Eerder brachten wij een ander artikel, waarbij iemand een verborgen ruimte aantrof in zijn kelder. Ook dit bleek behoorlijk creepy. Dat verhaal kun je hier lezen.

Scroll naar boven