Man verkoopt de as van zijn moeder via Facebook voor heel weinig

Een TikTok-koppel heeft ontdekt dat iemand de overblijfselen van zijn moeder op Facebook Marktplaats te koop had gezet. Ze besloten het te kopen.

Een TikTok-koppel heeft ontdekt dat iemand de overblijfselen van zijn moeder op Facebook Marktplaats te koop had gezet. Lauren Eliza en Mark besloten de as te kopen.

As

Wanneer je iemand verliest die je dierbaar is en diegene wordt niet begraven, dan komt de as keurig netjes in een urn. Deze kun je thuis bewaren, of in een urnenmuur zetten.

Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te gebruiken voor sieraden, of je strooit de as uit. Maar een maakte het wel heel erg bont.

De man bood de as van zijn moeder te koop aan op Facebook Marktplaats. TikTokkers Lauren Eliza en Mark zagen dat. Zij besloten de verkoper te traceren en kochten het.

Mark vond uit dat de verkoper 30 doller voor 2 ounces vroeg. Dat komt neer op zo’n 56 gram. De verzendkosten kwamen er wel nog bij.

Wie doet dit!?

De verkoper maakte het zelfs nog bonter. Hij voegde aan zijn advertentie toe dat de as met een crematiecertificaat kwam. En voor 5 dollar extra wilde hij verhaal erachter vertellen.

Lauren Eliza reageerde hier middels een TikTok-video op. ”Ik wil graag 5 dollar betalen voor het verhaal. Wie verkoopt de as van zijn moeder nu op Facebook?”

@lovee.miss.lauren #stitch with @Marketplace Finds This is a stellar find. SEND IT TO ME. #laurenthemortician #cremation ♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Lauren voegde daar aan toe dat volgens haar wel legaal is. En daar heeft ze gelijk in. In de Verenigde Staten bestaat geen wet die het verhindert om menselijke resten te verkopen.

‘Oma is gearriveerd’

Toen het pakketje arriveerde, maakte Lauren er een video over. Hierin liet ze zien hoe ze het pakket opende. Als beschrijving noteerde ze onder de video: ‘Oma is gearriveerd’.

De verkoper, ene Chris Brown, had op een kaart het verhaal geschreven. Hier schrijf hij op dat hij een slechte band had met zijn moeder.

@epicconfections @Lauren the Mortician @Chris Brown #update #momsashes #laurenthemortician #marketplacefinds #healingjourney ♬ original sound – Marketplace Finds

Het feit dat ze na haar heengaan in zijn woning aanwezig was, zij het in as-vorm, maakte hem ‘oncomfortabel’. Brown had geschreven dat hij twijfelde wat hij met de as moest doen.

”Moet ik haar in de prullenbak gooien? Door de wc spoelen? Ik had geen idee. Niets bracht me vrede. Toen ik op Facebook adverteerde, ging het heel snel.”

Niets meer waard

Chris vertelde dat zijn moeder een geweldige vrouw was, alleen niet tegen hem. ”Ze heeft me gemanipuleerd en heeft me erg vaak geslagen.”

”Iedereen zegt altijd dat je mensen die er niet meer zijn moet vergeven. Maar…Waarom komt ze daar zo makkelijk mee weg? Terwijl ze in leven was heeft ze niks gedaan om het goed te maken.”

Scroll naar boven