Man verklapt geheim hoe hij 2 miljoen kilometer in dezelfde auto kon rijden

Een man uit Nieuw-Zeeland heeft het voor elkaar weten te krijgen om 2 miljoen kilometer in dezelfde auto rond te rijden. Jaren achtereen reed Graeme Hebley uit Upper Hutt zo’n 5000 kilometer per week.

Toyota Corolla uit 1993

En dat wist hij allemaal voor elkaar te krijgen in een Toyota Carolla uit 1993. Volgens de lokale krant genaamd Whanganui Chronicle importeerde de krantenbezorger de auto in 2000 uit Japan. Toen hij de auto kocht was het voertuig al zeven jaar oud, en had al 80.000 kilometer op de teller staan. Sinds die desbetreffende dag reed hij ongeveer 5000 kilometer per week.

Maar dat ging natuurlijk niet zonder moeite. Zo is de distributieriem van de auto al tig keer vervangen. Wel is het motorblok, de carrosserie, net als de aandrijflijn volledig origineel. Het echte geheim van de lange levensduur van de auto zit echter in het bizarre onderhoud wat hij eraan heeft gepleegd.

Juist omdat Graeme Hebley de auto intensief gebruikte, kreeg de Toyota om de twee weken een volledige onderhoudsbeurt: “Anders was dit nooit gelukt.” Over de auto zelf zei Hebley: “Hoe kon je niet van deze auto houden? Wat je ook doet, hij komt altijd terug. De auto gaat mij op dit punt waarschijnlijk overleven.”

https://youtu.be/O71RfUJVI8E

Laat een reactie achter

Scroll naar boven