Het Australian Wildlife Wonderland-park in Bass, Victoria, is sinds 2012 verlaten. Een stedelijke ontdekkingsreiziger genaamd Luke McPherson groeide op als een kleine jongen in het populaire park, dus hij was gefascineerd bij de gedachte om zijn weg naar de ruïne te vinden, niet wetende wat hij achter de poorten zou vinden.

Luke uploadde de video in november 2018 op YouTube, maar de video is weer opgedoken en gaat viraal vanwege iets dat hij in één van de vele kamers heeft gevonden die in rotte staat verkeerde.

Kort na het betreden van het verlaten park, kwam Luke een ongelooflijk gezicht tegen. Drijvend in een enorme tank gevuld met troebel water was Rosie – een grote witte haai.

BEKIJK OOK  Uit onderzoek blijkt: 1 op de 5 mensen draagt hun ondergoed meerdere dagen, ook veel vrouwen

Rosie werd gevangen in 1998 in de tonijnvisnetten van Zuid-Australië. Haar lichaam zou tijdelijk in het Wonderland-park worden bewaard, maar in plaats daarvan belandde ze daar permanent. Ze werd bewaard in chemicaliën waarmee ze in openbare musea en natuurcentra kon worden tentoongesteld, maar omdat ze niet was gestript, liet Luke weten dat haar lichaam volledig solide was en in bijna perfecte staat.

In 2012 is het park naar verluidt gesloten omdat het in strijd was met de Australian Wildlife Act. De levende dieren werden overgegeven aan de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, terwijl Rosie daar jarenlang griezelig roerloos in haar aquarium bleef drijven. “Door vandalen is de tank nu kapot en is Rosie niet langer volledig onder water”, zegt Luke.

BEKIJK OOK  VIDEO: Tiener wordt van trap geschopt op station Kortrijk

“Ik wil helpen wat geld te financieren, zodat de haai naar een betere locatie kan worden verplaatst en kan worden bewaard en beschermd,” reageert iemand op de video. “Wat geweldig! Het park zelf en de mensen die het hebben gemaakt.”

Iemand anders schrijft: “Als niemand komt om de haai te omderhoouden, zal meer vloeistof verdampen, en haar toestand verslechteren en zal ze hoogstwaarschijnlijk wegrotten.”

Bekijk de video hieronder:

Bron: 12tomatoes


Like it? Share with your friends!