Man verdient meer dan 60.000 euro met restaurantreserveringen

verdienen met restuarantreserveringen

Veel studenten kiezen ervoor om parttime in de horeca te gaan werken. Alex Eisler uit Amerika koos echter voor een meer winstgevende activiteit binnen de horeca. Hij bemachtigt restaurantreserveringen bij gewilde restaurants in New York en verkoopt deze vervolgens door.

Geld verdienen met reserveringen

In New York, waar de inwoners vaak lange werkdagen maken en klein behuisd zijn, soms zelfs zonder volledig ingerichte keuken, is buiten de deur dineren een heel normaal verschijnsel. Wist je bijvoorbeeld dat je in New York elke dag voor de res van de leven bij een ander restaurant kan eten? Vooral bij geliefde restaurants en eetgelegenheden is het dus zaak om snel te reserveren.

New York Magazine legt uit hoe het proces verloopt bij het restaurant Sailor in Fort Greene. Bezoekers loggen elke ochtend net voor elf uur in op de website van het restaurant, in de hoop een pas vrijgekomen plek te kunnen claimen wanneer om elf uur de boekingen openen voor twee weken later.

Dit proces beschrijven ze als “wachten, klikken en bidden.” Bij het Italiaanse restaurant Roscioli doen New Yorkers er alles aan om een tafel te bemachtigen, inclusief het personeel omkopen en hartstochtelijke pleidooien houden, aldus het tijdschrift.

Goudmijn

Bij eetgelegenheden die geen reserveringen aannemen, betalen gasten soms aan zogenaamde ‘rij-zitters’ om uren in de rij te staan en een seintje te geven zodra ze aan de beurt zijn. Anderen zien het als een uitdaging om via reserveringsapps de meest begeerde tafels vast te leggen en die vervolgens voor een hoge prijs door te verkopen.

Alex Eisler heeft zich bekwaamd in deze handel. Hij maakt niet alleen gebruik van online reserveringssites, maar belt ook rechtstreeks naar populaire locaties. Zo vertelt hij sommige restaurants zijn stme herkennen. Soms moet hij zelfs een hogere stem opzetten alsof hij een vrouw is.

Recentelijk heeft hij nog een lunchplek verkocht voor 800 euro en een dinerreservering voor 980 euro. Deze bezigheid bleek zeer lucratief; vorig jaar verdiende hij 65.000 euro.

Scroll naar boven