Man vecht voor zijn leven nadat hij vleesetende bacterie opliep tijdens kajakken met gezin

De wereld is een angstaanjagende en onvoorspelbare plek. Specifiek voor de man in dit verhaal. Een gezin is in shock, omdat een man vecht voor zijn leven vecht nadat hij een vleesetende bacterie heeft opgelopen tijdens een kajaktocht in Second Creek.

Volgens berichten brachten Ricky Rutherford en zijn vrouw Cassey, beiden uit Alabama, een dagje kajakken met hun kinderen door. Toen Ricky na de reis weer aan het werk ging, steeg zijn temperatuur naar 39.4 graden Celsius en kreeg hij kramp in zijn benen.

Ricky geloofde dat het alleen maar het resultaat was van werken in een magazijn toen het warm weer was. Het bleek echter iets heel angstaanjagends te zijn.

Geplaatst door Ricky Rutherford op Zaterdag 12 oktober 2013

Tegen de tijd dat hij de volgende dag thuiskwam van zijn werk, ontdekte Ricky dat zijn been rood en opgezwollen was. Zijn vrouw Cassey legde uit in een Facebook-bericht:

“Toen hij zich uitkleedde zag hij dat zijn been rood en opgezwollen was. We gingen gisteravond onmiddellijk naar de spoedafdeling en ze vertelden ons dat het cellulitis was die mogelijk was ontstaan tijdens onze kajaktocht op zaterdag en ze behandelden hem met IV-antibiotica en stuurde hem naar huis samen met nog twee anderen. Ze vertelden hem dat als er een verandering was om terug te komen. ‘

Helaas verslechterde Ricky’s situatie verder. Hij werd de volgende ochtend met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen tests uitvoerden op een stam van vleesetende bacteriën.

Er volgde een operatie, waarbij een deel van zijn been werd schoongemaakt en ter onderzoek werd gestuurd. Maandag werd bevestigd dat Ricky necrotiserende fasciitis had opgelopen.

“Mijn man vecht nu voor zijn leven vanwege dit vreselijke iets,” vervolgde Cassey. “Wat een normale leuke activiteit leek die we als gezin genoten, is een nachtmerrie geworden.

Ok guys sorry it’s been so long for an update but we have been waiting on one ourselves. They finally called in an…

Geplaatst door Cassey Rutherford op Donderdag 11 juli 2019

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is de ziekte geconstateerd in 2010 tussen 700 en 1.200 bevestigde gevallen in de VS.

Cassey wil mensen bewust maken dat een slachtoffer, in tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, geen open wonden of zweren hoeft te hebben.

Ze zei tegen WAFF: ‘Er was niets. Maar de dokters vertelden ons dat het een microscopisch klein gaatje kan zijn waardoor het zo kan binnendringen en zich kan verspreiden.

“Ik wil niet dat iemand anders dit doormaakt. Op zaterdag moest ik nadenken over het begraven van de liefde van mijn leven. Niemand zou daar ooit doorheen moeten gaan.

We sturen al onze gebeden en gedachten in Ricky’s richting, in de hoop dat hij herstelt. Deel dit artikel op Facebook om hetzelfde te doen!