Man stort €2300 bij ABN Amro, automaat telt €1000 niet

Man stort €2300 bij ABN Amro, automaat telt €1000 niet

Een klant van de ABN AMRO-bank voelt zich zwaar tekort gedaan. De man stortte naar eigen zeggen 2.300 euro bij een geldautomaat, maar zag tot zijn enorme verbazing dat er slechts 1.300 euro werd bijgeschreven op zijn bankrekening.

Geldstorting

De man ging in november vorig jaar naar een geldautomaat van de ABN AMRO en zou daar, volgens hemzelf, een bedrag van 2.300 euro hebben gestort.

Het zou zijn gegaan om achtien biljetten van 50 euro, vijf biljetten van 200 euro en vier biljetten van 100 euro. De man stelt dat de automaat de biljetten van 200 euro niet heeft meegeteld. Zodoende mist hij nu een bedrag van maar liefst 1.000 euro.

Man stort €2300 bij ABN Amro, automaat telt €1000 niet

 ABN Amro ontkent

De man neemt meteen contant op met de bank en wil logischerwijs de ontbrekende duizend euro hebben. De ABN AMRO is het daar niet mee eens en wil hem het geld niet geven.

Dat accepteert de man niet, die klachtenbeoordelaar Kifid inschakelt. Op verzoek wordt de zogeheten logrol uitgedraaid. Die wijst uit dat er een storting van 1.300 euro is gedaan. Daar bovenop wordt duidelijk dat er tijdens het storten geen storing is geweest.

En dan is er nog iets belangrijks. Uit zowel de transactiegegevens als de kasopmaak, komt geen overschot naar voren. En dus lijkt de man kansloos.

Geen bewijs

Volgens het Kifid heeft de ABN Amro bank voldoende bewijs geleverd dat de klant maar 1.300 euro gestort heeft. Nu zal de man met bewijs moeten komen dat hij 2.300 euro heeft gestort.

Helaas heeft de man geen poot om op te staan, want hij heeft geen bewijs. Om die reden is zijn klacht dan ook afgewezen en kan hij fluiten naar zijn 1.000 euro.

Als hij die natuurlijk echt gestort heeft.

Scroll naar boven