Man sterft 4 jaar later alsnog aan beet van kitten

De Deense Henrik Kriegbaum Plettner is vier jaar nadat hij door een kitten werd gebeten overleden aan de gevolgen van die beet. Dat meldt Ladbible.

Plettner adopteerde vier jaar geleden een poes en haar kittens. Toen hij een van de kittens wilde verplaatsen in augustus 2018, werd bij gebeten in zijn wijsvinger. Zoals de meeste mensen, besteedde ook Henrik verder geen aandacht aan de beet.

Dodelijke bacterie

Toen zijn vinger begon op te zwellen begon hij zich echter zorgen te maken. Na een aantal doktersbezoeken belandde hij in het Kolding ziekenhuis. Daar moest hij een maand blijven en werd hij maar liefst 15 keer geopereerd. Helaas leverden de operaties niet het gewenste resultaat op en Henrik moest zijn vinger laten amputeren.

Maar Henrik’s gezondheid ging steeds verder achteruit omdat de kitten precies in een bloedvat had gebeten. Omdat het wondje van de beet vrijwel direct dichtgroeide, kwam een dodelijke bacterie via de ader in de bloedbaan waarna deze zich door zijn lichaam verspreidde.

Man sterft 4 jaar alsnog aan beet van kitten

Dat leidde tot een verzwakt immuunsysteem en uiteindelijk een longontsteking, jicht en diabetes. In oktober dit jaar is Henrik helaas overleden aan de gevolgen van de beet.

Zijn familie zoekt de publiciteit om andere mensen te waarschuwen. “Als je gebeten wordt door een kat, denk dan niet: ‘het is maar een kat’. Neem geen risico”, zo zegt zijn vrouw Desirée.

Scroll naar boven