Man steekt in op agenten in Brussel, één politieman dood

Man steekt in op agenten in Brussel, één politieman dood

Huiveringwekkend nieuws vanuit Belgie: een man heeft daar zojuist ingestoken op twee politieagenten. Bij de aanslag is één agent om het leven gekomen. Andere agenten hebben de man neergeschoten in zijn been en buik geschoten.

Een patrouille van de politiezone Brussel Noord werd donderdagavond rond 19.15 uur in de Aarschotstraat aangevallen door een man met een mes. Een van de agenten, een dertiger, werd in zijn nek gestoken en is tragischerwijze overleden aan zijn verwondingen, zo bevestigt het Brusselse parket. De toestand van de andere agent is niet bekend.

De dader werd na de steekpartij maar twee keer geraakt: één keer in het been en één keer in de buik. Hij werd opgepakt en gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Allahu Akbar

Mogelijk had de dader een terroristisch motief. Meerdere bronnen verklaren dat de man “Allahu Akbar” riep voor hij de agenten te lijf ging. ”Of de zaak gefederaliseerd wordt, is nog niet beslist”, zo meldt het parket. ”Die beslissing valt later vanavond nog.”

Het parket zou later vanavond of vrijdagvoormiddag verder communiceren via een persbericht, zodra er meer informatie beschikbaar is.