Man steekt drie vrouwen neer in Utrecht

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 37-jarige man gearresteerd voor het neersteken van drie vrouwen in Utrecht. Deze verdachte, bekend als de draaideurcrimineel Tarik M., werd aangehouden dankzij een waardevolle tip van een wijkbewoner. Dit artikel werpt een licht op de gebeurtenissen en de achtergrond van de verdachte.

Aanhouding van Tarik M.

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de gebeurtenissen, Tarik M., staat bekend als een veelpleger met een uitgebreid verleden. Hoewel de politie Midden-Nederland geen verdere details verstrekt, bevestigen bronnen uit zijn omgeving dat het om Tarik M. gaat. Hij is herhaaldelijk in aanraking gekomen met de autoriteiten, voornamelijk voor vermogensdelicten.

Reactie van de politie

De politie reageerde opgelucht op de arrestatie van Tarik M. Woordvoerder Wim Hoonhout benadrukte het belang van de arrestatie, gezien de ernst van de gebeurtenissen. Drie afzonderlijke gebeurtenissen die vermoedelijk door dezelfde dader werden gepleegd, veroorzaakten grote zorg bij de autoriteiten.

De gouden tip

Opmerkelijk genoeg werd Tarik M. gevangen dankzij een waardevolle tip van een burger aan een wijkagent. De politie had op dat moment al verschillende verdachten in het vizier, waaronder M. Bij zijn arrestatie werd echter geen mes aangetroffen.

Intensieve opvolging

De politie zette alle zeilen bij om de verdachte te achterhalen. Zelfs politieagenten die normaal gesproken voetbalwedstrijden begeleiden, draaiden extra diensturen om de stad te beveiligen. Daarnaast werden live beelden van de camerabeveiliging in de stad nauwlettend gevolgd vanuit de meldkamer van de politie.

Steekincidenten bij de Balijebrug

De steekincidenten vonden plaats in de buurt van de Balijebrug. Een 20-jarige vrouw werd eerder deze week in het gezicht gestoken bij een beroving, terwijl twee 23-jarige vrouwen eveneens met een mes werden aangevallen. De gemeente organiseerde een bijeenkomst voor bezorgde bewoners, waarbij burgemeester Sharon Dijksma aanwezig was.

Scroll naar boven