Man springt van Eiffeltoren, omstanders filmen alles

Man beklimt de Eiffeltoren en springt naar beneden, omstanders filmen het

Sommige mensen hebben echt een behoorlijke tik in hun zender. Dat geldt ook voor een man die helemaal naar boven klom in de Eiffeltoren in Parijs. Toen hij op de bovenste verdieping was aangekomen, sprong hij met een parachute naar beneden.

Beveiliging

Volgens lokale media drong de man de toren in de vroege ochtend binnen, terwijl deze nog gesloten was voor publiek. De beveiliging merkte hem binnen een minuut op. Tenminste, dat is wat het management SETE ((Société d’Exploitation de la tour Eiffel) laat weten.

Maar ondanks verwoede pogingen van de security om de man te pakken te krijgen, lukte dat niet. Zodoende klom hij naar de bovenste verdieping van de iconische toren die jaarlijks honderdduizenden toeristen lokt.

Parachute

Toen hij bovenaan was, besloot hij om naar beneden te springen. Op beelden die momenteel het hele internet over gaan, is te zien hoe hij meteen de parachute opent.


Omstanders die beneden staan weten niet wat ze zien en beginnen de man te filmen. Hij landt uiteindelijk op het dak van een nabijgelegen sportwinkel. Daar staan agenten hem al op te wachten.

De man is uiteindelijk geboeid afgevoerd naar het bureauen voeren hem geboeid af naar het bureau. Het ziet er niet goed voor de man uit.

SETE heeft namelijk aangifte gedaan. Het management veroordeelt dergelijke onverantwoordelijke acties. Als het tegenzit, kan er een celstraf volgen.

De Eiffeltoren ging afgelopen donderdag later open, als gevolg van de sprong van de man. aldus de Franse nieuwszender BFMTV.

Man beklimt de Eiffeltoren en springt naar beneden, omstanders filmen het

Meer vreemde zaken

De Eiffeltoren is de afgelopen week meermaals in het nieuws gekomen. Vorige week zaterdag moesten alle toeristen direct uit de toren, nadat er een b0mmelding was binnengekomen. Die bleek achteraf gelukkig niet echt te zijn, maar toch schrok iedereen behoorlijk.

Een dag later, op maandag, hebben twee Amerikaanse toeristen overnacht in de Eiffeltoren. Zij hadden kaartjes voor de zondagavond, maar hadden zoveel gedronken dat ze helemaal de weg kwijt waren en in het monument zijn blijven slapen.

Scroll naar boven