Man slaat en schopt vriendin zo hard dat ze een hartstilstand krijgt en hersenschade heeft

Bejaarde vrouw (87) overreden door vuilniswagen

De 22-jarige man uit het Belgische Nieuwpoort moet vier jaar de cel in vanwege poging tot doodslag. De man, die helemaal strak stond van de anabolen, gaf zijn vriendin een keihard knietje in haar gezicht en sloeg haar daarna zo hard dat ze een hartstilstand kreeg.

Man slaat en schopt vriendin zo hard dat ze een hartstilstand krijgt en hersenschade heeft

Het slachtoffer was niet op haar werk verschenen en daarop besloten collega’s naar haar woning te gaan om te kijken wat er aan de hand was. Ze troffen de vrouw (26) levenloos aan op de grond, omringd door een enorme plas bloed. Ze ademde nog wel, maar daar was alles mee gezegd.

Toxische relatie

Volgens advocaat Alain Coulier, die de vrouw bijstaat, had zij een ’toxische relatie’ met haar vriend D.L. “Ze kreeg meer klappen dan eten. Die man is een nietsnut die alleen van haar profiteerde en bovendien ziekelijk jaloers was.”

“Toen hij ontdekte dat J. de dag voordien afgesproken had met een jeugdvriend, ging hij door het lint. Op nauwelijks 36 uren tijd stuurde hij haar 504 sms’jes, dat is vier per minuut. Omdat ze niet reageerde, zocht hij haar ’s ochtends op bij haar thuis.

”Toen ze hem niet wou binnenlaten, nam hij haar hoofd vast en gaf hij haar met volle kracht een kniestoot. Daarna kreeg ze nog enkele klappen. Hij sloeg om te doden, dat is duidelijk. Hij vluchtte weg en nam haar gsm mee, zodat ze geen hulp kon inroepen.

Hartstilstand

Ambulancemedewerkers schrokken enorm van de toestand van het slachtoffer. In de ambulance kreeg de zwaargewonde vrouw een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Ze heeft blijvend hersenletsel opgelopen en heeft te maken met vergeetachtigheid.

Advocaat wil geen celstraf

De advocaat van de dader vindt het niet terecht dat zijn client de cel in moet voor wat hij heeft gedaan. ”Hij heeft kracht onderschat. Hij is slachtoffer van bepaalde voedingssupplementen. Bovendien verdacht hij zijn vriendin van overspel en daarom sloegen de stoppen door. Hij heeft er veel spijt van.”

De rechter ging niet eens in op die vraag om een voorwaardelijke straf op te leggen, zo stompzinnig vond hij het naar alle waarschijnlijkheid.. Een tweede slachtoffer, dat D.L. zonder reden had aangevallen, krijgt een schadevergoeding van 850 euro.

Scroll naar boven