Man rijdt veel te hard en zwaar onder invloed vrouw (56) dood: dit is zijn straf

Man rijdt veel te hard en zwaar onder invloed vrouw (56) dood: dit is zijn straf

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen een 27-jarige man uit Vinkel. Hij botste in 2021 met hoge snelheid en zwaar onder invloed op een voertuig, waarbij een 56-jarige vrouw uit Berghem om het leven kwam.

Drie feiten

Uit onderzoek is gebleken dat de man meerdere joints had gerookt. Ook was de snelheid waarmee hij reed veel hoger dan was toegestaan.

Tenslotte had de man ook niet geremd, in een poging het incident op de Vliertwijksestraat in Rosmalen te voorkomen. Dat zijn drie feiten waaraan hij schuldig is bevonden.

Het ongeval dateert van 4 november 2021. Eigenlijk zou vorig jaar juli uitspraak zijn gedaan, maar dat werd uitgesteld. De rechter vond dat het onderzoek op sommige punten ‘slordig’ en ‘onvolledig’ was.

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de man 0,2 seconden voor de klap nog steeds niet op de rem had gedrukt. Volgens de man had hij daar ‘geen tijd’ voor.

Ook had hij een veel te hoge concentratie thc (de werkzame stof in hasj en wiet) in zijn bloed. De snelheid waarmee hij reed is vastgesteld op 98 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.

Man vindt zichzelf onschuldig

De bestuurder vindt zichzelf onschuldig aan alle feiten. Hij zou op een voorrangsweg gereden hebben. Daarnaast zou hij de avond vóór het ongeluk joints hebben gerookt en niet op de dag zelf.

Hij stelt dan ook dat dit geen invloed op zijn rijgedrag gehad kan hebben. Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid thc onmogelijk van de avond daarvoor kan zijn. Een agent rook zelfs een sterke hennepgeur bij hem.

Straf

De rechter vindt het een kwalijke zaak en heeft de man daarom een gevangenisstraf opgelegd van zes maanden. Ook mag hij drie jaar lang geen auto besturen.

Ook is bepaald dat hij de nabestaanden 45.000 euro aan schadevergoeding moet betalen. Mocht hij in de toekomst nog eens iemand fataal aanrijden dan moet hij weer zes maanden een staatshotel in, zo meldt Omroep Brabant.

Man rijdt veel te hard en zwaar onder invloed vrouw (56) dood: dit is zijn straf

Dochter heeft PTSS

De officier van justitie had acht maanden cel geëist en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Ook zou hij 15.000 euro schadevergoeding moeten betalen aan de dochter van de vrouw. Zij liep een posttraumatische stressstoornis (PTSS) op nadat zij haar moeder in het mortuarium zag.

Tijdens een eerdere zitting zei ze onder meer: “Ik hoop dat je dertig jaar mag zitten, want die had mijn moeder nog tegoed.” Die straf valt dus veel lager uit.

Scroll naar boven