Man rijdt per ongeluk door ‘schone lucht zone’ – krijgt boete van €650

Een man uit het Verenigd Koninkrijk heeft woedend bezwaar aangetekend toen hij een boete van €650 kreeg voor het rijden in een zogenaamde ‘Clean Air Zone (CAZ)’, toen hij zijn pinpas niet bij zich had. De 39-jarige Clive Harvey vindt dat hij is opgelicht.

Clean Air Zone

Je vraagt je vast af wat zo’n Clean Air Zone dan precies is. Op de website staat het volgende: “Een voertuig dat door camera’s is betrapt terwijl het in de Clean Air Zone rijdt en niet voldoet aan de emissienormen, krijgt een boetenota (PCN). Deze wordt naar de geregistreerde houder van het voertuig gestuurd. Elke boete bedraagt ​​€144, verminderd tot €72, indien betaald binnen 14 dagen. U krijgt geen punten op uw licentie.”

Wat Harvey echter niet wist, is dat als deze boete niet betaald zou worden binnen een termijn van een aantal weken, de boete steeds verder zou oplopen. Clive had in de drie dagen dat hij in Birmingham was geen pinpas, waardoor de boete al snel opliep tot €650.

https://youtu.be/5lPMoWzewns

De inwoner van Lichfield beweert dat hij al vier maanden contact probeert op te nemen met de gemeenteraad van Birmingham, en zelfs contact heeft gezocht met zijn plaatselijke parlementslid Michael Fabricant. Dit heeft hem tot dusver niks opgeleverd.

Moeten betalen

Het ziet ernaar uit dat Clive toch zijn portemonnee moet trekken. Op de website staat namelijk ook: “Let op: u ontvangt geen melding of waarschuwing dat u de zone bent binnengegaan en dat de betaling verschuldigd is; u als chauffeur bent volledig verantwoordelijk voor het begrijpen en beheren van alle betalingen.

“Als u niet betaalt tijdens de toegewezen betalingstermijn van 13 dagen, wordt u onderworpen aan een boete van 120 pond, verlaagd tot 60 pond als u binnen 14 dagen betaalt.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven