Man poseert met zwangere vrouw en gooit haar van een rots af

Een Turkse echtgenoot poseerde met zijn hoogzwangere vrouw voor een romantische foto op de top van een klif vlak voordat hij haar naar verluidt in haar dood gooide zodat hij aanspraak kon maken op het geld van de levensverzekering, meldt Daily Mail.

Hakan Aysal, 40, werd gearresteerd voor de moord op zijn vrouw Semra Aysal, 32, en hun ongeboren baby terwijl ze op vakantie waren in de Vlindervallei in de stad Mugla, Turkije.

Aysal zou zijn vrouw, die op dat moment zeven maanden zwanger was, in juni 2018 van de klif hebben geduwd waar zij en de baby op slag dood waren.

Het koppel had samen foto’s genomen op de klif en aanklagers zeggen dat het “ongeluk” in feite een moord was, uitgevoerd door Aysal zodat hij de verzekering kon innen die hij kort voor Semra’s dood had afgesloten.

In de aanklacht die tegen de echtgenoot is opgesteld wegens “moord met voorbedachten rade” staat dat hij “de moord op zijn vrouw plande door eerst een persoonlijke ongevallenverzekering voor haar af te sluiten met een garantie van 400.000 Turkse Lira (ongeveer 42.000 euro) en waarbij de enige begunstigde hijzelf was”.

De aanklagers beweerden dat de enige reden waarom ze drie uur lang boven op de klif zaten, was dat hij er zeker van wilde zijn dat er niemand in de buurt was. 

Zij beweren dat zodra Aysal besefte dat zij alleen waren, hij haar opzettelijk heeft gedood door haar van de klif te duwen.

In de tenlastelegging werd ook vermeld dat Aysal korte tijd later aanspraak had gemaakt op de verzekeringsuitkering maar deze werd geweigerd toen het nieuws van het onderzoek bekend werd gemaakt.

Het Hoge Strafhof van Fethiye heeft bepaald dat hij in voorlopige hechtenis moet worden genomen voor moord met voorbedachten rade.

Interview

In een video-interview hoorde het hof de broer van het slachtoffer, Naim Yolcu, die zei: “Toen we naar het Forensisch Medisch Instituut gingen om het lichaam te halen, zat Hakan in de auto. Mijn familie en ik waren er kapot van, maar Hakan leek niet eens verdrietig.”

Hij voegde eraan toe: “Mijn zus was altijd tegen het afsluiten van leningen. Na haar dood hoorden we echter dat ze drie leningen had laten afsluiten door Hakan namens mijn zus.”

Ook had Semra hoogtevrees, waarom zou je dan in godsnaam naar een klif gaan?

Gevraagd naar de dubieuze verzekeringspremies, zei Aysal: ‘Ik ben sinds 2014 geïnteresseerd in extreme sporten; parachute springen, bungee jumpen en raften. Daarom had ik een levensverzekering voordat ik trouwde.’

Aysal werd ook gevraagd naar het artikel in de ongevallen persoonlijke verzekering waarin stond dat hij de erfgenaam zou zijn als Semra zou overlijden.

Aysal zei: “Ik heb de polis niet echt onderzocht. De bankier regelde het papierwerk. Ik bracht het alleen naar mijn vrouw om het te laten ondertekenen. Ik was me er niet van bewust dat er zo’n artikel was.”

Hij ontkende verantwoordelijk te zijn voor haar dood en zei: “Nadat ze een foto had genomen, stopte mijn vrouw de telefoon in haar tas. Later vroeg ze me om haar de telefoon te geven.”

“Ik stond op en hoorde mijn vrouw achter mij schreeuwen toen ik een paar stappen verder liep om de telefoon uit haar tas te halen. Toen ik me omdraaide, was ze er niet meer. Ik heb mijn vrouw niet geduwd.”

Het onderzoek is nog bezig.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven