In Brazilië is het verminkte lichaam van een man gevonden nadat hij was opgegeten door een groep piranha’s. De 30-jarige was aan het vissen met twee vrienden toen ze werden aangevallen door een zwerm bijen.

Vissersuitje

In een wanhopige poging om aan de aanval te ontkomen, sprongen ze in het meer in de gemeente Brasilândia de Minas, Minas Gerais. Twee van de vrienden lukte het om in veiligheid te komen. Van hun vriend echter ontbrak ieder spoor. Toen de plaatselijke hulpdiensten ter plaatse verschenen kwamen ze achter de verschrikkelijke waarheid.

Het meer bleek vol te zitten met piranha’s. Het lichaam van de man werd niet veel later teruggevonden. Ze konden onmiddellijk zien dat de vleesetende vis een maaltijd van de man had gemaakt. De autoriteiten waren aanvankelijk niet zeker over de vraag of de man stierf als gevolg van verdrinking of dat hij werd opgegeten door de vissen. Uiteindelijk concludeerde het feit dat de man in een positie was gevonden die veel voorkomt bij verdrinkingsgevallen, dit ook het geval moet zijn geweest.

Vleesetende vis

In Amazone regenwoud in Zuid-Amerika leven ongeveer 30 soorten piranha’s. De meeste zullen deze angstaanjagende vissen herkennen aan hun vlijmscherpe tanden en waarvan bekend is dat ze gemakkelijk door vlees kunnen scheuren. Toch zijn aanvallen op mensen extreem zeldzaam, maar niet onmogelijk.

BEKIJK OOK  Realityshow waarin mensen van ras wisselden zorgt voor totale verbijstering

Door veel media worden piranha’s als gevaarlijk gezien. Doorgaans vormen deze vissen geen serieus risico voor de mens. Er zijn wel voorbeelden van aanvallen geweest. In veel gevallen is dit wanneer de vissen zich in een stressvolle situatie bevinden.


Like it? Share with your friends!