Man met obesitas raakte verloofd met zijn jeugdliefde en verloor 140 kg

Vaak worstelen mensen met hun gewicht, maar wanneer ze verliefd worden, lijkt het gewicht gewoon te verdwijnen.

John Allaire verkeerde in een vergelijkbare situatie. Hij raakte verloofd en besloot enkele kilo’s te verliezen. Het blijkt dat het zeggen ‘ik doe’ tegen zijn jeugdliefde ervoor zorgde dat deze man van 244 kg zei: genoeg is genoeg.

“Hoewel Caila van me hield zoals ik was, en ze bereid was zich in te zetten om met me te trouwen toen ik 244 kg woog, had ik zoiets van:” Er is geen mogelijkheid dat ik, met een goed geweten, deze vrouw kan meesleuren door de moeilijkheden die ik ga maken door mijn gewicht. ”

Terugkijkend op zijn gewichtstoename realiseerde hij zich dat hij voedsel gebruikte als een oplossing voor zijn problemen in het leven. Het begon met de echtscheiding van zijn ouders toen hij nog heel jong was en later toen zijn vader ziek werd. Tegen de tijd dat hij 18 was, was zijn vader overleden en had hij al obesitas.

Hij verhuisde naar Florida en binnen een paar jaar moest hij een weegschaal in een lokaal vishuis gebruiken om zichzelf te wegen. Uiteindelijk gaf hij op met het controleren van zijn gewicht uit schaamte.

Dat is het moment waarop hij zich verloofde met Caila. Hij besefte dat hij niet meer te maken had met zijn eigen problemen, hij was nu haar probleem.

Binnen een paar weken was hij 9 kg kwijt door een sapjesdieet en door te gaan lopen. Het kwam precies op tijd voor ze hun geloften uitwisselden. Caila’s baan bij de marine liet ze vervolgens verhuizen naar San Diego en John besloot de volgende stap te zetten. Hij kwam bij Camp Transformation Center, een trainingskamp waar hij wilde gaan afvallen.

Hij was nu toegewijd aan een gezond leven en in slechts 15 maanden verloor hij 136 kg.

“Het is een lang en moeilijk proces geweest. De laatste anderhalf jaar heb ik elke dag gewerkt aan het verliezen van mijn gewicht. Zelfs toen ik ervoor koos om rustdagen te nemen, werd er niets gedaan zonder duidelijke intentie om te slagen. De resultaten? Ik ben 134 afgevallen. ”

Het is moeilijk voor te stellen hoeveel wilskracht het zou kosten om zoveel gewicht te verliezen.

Het probleem op dit punt was zijn verzakte huid. Het kwam niet terug, dus moest hij geopereerd worden om alle huid (13 kilo) die aan op zijn lichaam hing te verwijderen. Hij en Caila waren van plan om naar Japan te gaan en hij begon een GoFundMe om de kosten van de operatie te dekken.

Hij sprak met Caila over hoeveel huid er was. Het was veel meer dan ze hadden verwacht.

“Ik denk dat zijn losse huid hem op veel verschillende manieren beïnvloedt. De operatie zal zijn algehele kwaliteit van leven alleen maar verbeteren. Hij zal zich eindelijk helemaal vrij voelen, alsof er geen bagage van zijn obesitas zal zijn. ”

“Het is een zegen om vrij te kunnen bewegen,” zei John na de operatie. “Er zijn de hele dag zo veel constante kleine dingen waarvan ik denk dat de meeste mensen dit als vanzelfsprekend beschouwen.”

Wil je zien hoe hij er nu uitziet? Bekijk dan deze video:

The Incredible Shrinking Man | Jesse Shand Lost 350 Pounds

Laat een reactie achter

Scroll naar boven