Man martelt zijn vrouw op gruwelijke wijze dood, eist nu erfenis op

Man vermoordt zijn vrouw en eist erfenis op, nabestaanden kapot van verdriet

Nabestaanden van de 60-jarige Hetty Verink zijn kapot van verdriet. De vrouw werd in 2015 door haar partner op beestachtige wijze vermoord. De dader, die niet tot een celstraf werd veroordeeld, wil nu de erfenis hebben.

Verink vond de dood in maart 2015. Dat gebeurde in haar woning aan de Nettenkoper in Beuningen. Voor haar dood werd ze wekenlang gemarteld, tot ze uiteindelijk na ernstig bloedverlies overleed.

Man martelt zijn vrouw op gruwelijke wijze dood, eist nu erfenis op

De rechtbank concludeerde dat de man die haar heeft vermoord, Hetty’s toenmalige echtgenoot, kampte met diverse stoornissen en dat hij zijn daad zou hebben verricht onder invloed van een hevige psychose. Daarom kreeg hij geen gevangenisstraf, maar alleen tbs met dwangverpleging.

Erfeniskwestie

Wettelijk gezien kan een moordenaar geen aanspraak maken op een erfenis als hij langer dan vier jaar de cel in moet. In het geval van tbs geldt dit echter niet. De man lijdt weliswaar aan stoornissen, maar is blijkbaar pienter genoeg om dat te weten. Hij wil nu dus de erfenis hebben.

De nabestaanden van Hetty snappen er (terecht) niets van. “Hij werkte niet. Samen hebben ze dus geen enkel vermogen opgebouwd. Bij een scheiding zou hij niets krijgen. Nu profiteert hij van haar dood, die hij zelf heeft bewerkstelligd.” Op korte termijn dient het hoger beroep in de erfeniskwestie.

Scroll naar boven