Man loopt op vakantie corona, apenpokken en hiv op

Man loopt op vakantie corona, apenpokken en hiv op

Een 36-jarige Italiaan heeft letterlijk een vakantie gehad om nooit meer te vergeten. De onfortuinlijke vakantieganger heeft in Spanje het coronavirus, apenpokken en helaas ook een hiv-infectie opgelopen. Wetenschappers stellen dat deze combinatie nooit eerder is vastgesteld.

Nadat de man was teruggekeerd van vakantie, kreeg hij last van hoesten, hoofdpijn en spierpijn. Een coronatest gaf vervolgens een positief resultaat, zo meldt De Telegraaf. In januari, net na zijn vaccinaties, testte de man overigens ook al positief op het coronavirus.

Blaren

Slechts enkele uren na de positieve test, kreeg de man last van uitslag op zijn linkerarm en later ontstonden er blaren over zijn hele lichaam.

Man loopt op vakantie corona, apenpokken en hiv op

In een ziekenhuis in Catania, Sicilië, is er nog verder getest. Daaruit kwam naar voren dat de man naast het coronavirus en apenpokken, ook een hiv-infectie heeft opgelopen. Hij heeft verklaard onbeschermde seks met mannen te hebben gehad in Spanje.

Uiteindelijk heeft de man een week in het ziekenhuis gelegen. Hij moet nog enkele dagen in zelfisolatie verblijven en zal behandelingen tegen hiv moeten ondergaan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven