Man liet zijn vrouw kiezen tussen haar honden en hem – ze besloot bij de honden te blijven

Voor Liz Haslam komt haar geluk voort uit de liefde en zorg die ze besteedt aan het beschermen van honden in nood. Het is iets wat ze enorm van genie en de beloningen zijn het zeker waard – onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid van honden die genezen zijn. Om te zeggen dat ze niet zou veranderen wie ze is voor wie dan ook ter wereld is een complete understatement. Maar het geluk dat ze vandaag heeft, was het resultaat van één van de belangrijkste beslissingen die ze in haar leven maakte: kiezen tussen haar partner of haar honden.

Zoals de meesten van ons die trouwen, dacht Liz dat ze de liefde van haar leven had leren kennen. Ze ontmoette Mike voor het eerst toen ze 16 jaar oud was en ze werden verliefd. Na het einde van de middelbare school trouwde het paar. Na de bruiloft verhuisde Liz van het huis van haar ouders naar een nieuwe plek om haar gedeelde leven met Mike te beginnen. De twee vestigden zich op het Engelse platteland, tevreden in een huis met 2 slaapkamers naast een grote landelijke tuin gelegen in Barnham, Suffolk. Ze waren meer dan 25 jaar getrouwd en hadden een hun kind, Ollie. Helaas zou hun liefdesverhaal niet lang en gelukkig eindigen.

Toen ze naar het platteland verhuisden, kwam Liz tot het besef dat er voldoende ruimte voor haar was om een ​​bedrijf op te starten dat haar aan het hart lag: Beds for Bullies, een stichting die onderdak biedt aan bull terriers in nood. Mike was echter van mening dat hun relatie alleen rond de honden begon te draaien – veel van hen hadden medische en / of gedragsproblemen, waardoor ze hun huizen voor altijd niet konden vinden.

Op een dag had hij genoeg van de situatie, Mike confronteerde Liz.

“Mijn man zei:” Het zijn of de honden of ik. “Sinds dat moment heb ik niets van hem gezien of gehoord,” verklaarde ze.

Het feit is dat Mike overweldigd werd door de liefde die Liz voelde voor haar reddingshonden. Hij wist dat ze het grootste deel van haar leven met honden was grootgebracht. Haar moeder fokte West Highland Terriers, terwijl haar vader een veevoerbedrijf bezat.

“Ik dacht dat hij na 25 jaar had moeten weten dat het opgeven van honden geen deel uitmaakte van mijn intenties, helemaal niet. Hij wist vanaf het moment dat we trouwden waar ik het over had. Ik weet niet wat hij verwachtte, ‘bekende Liz.

Natuurlijk kan niet iedereen een zo groot dierenvriend zijn als sommigen van ons, en dat is goed. Liz was zich hier goed van bewust en na een discussie kwam het paar tot de conclusie dat de gezondste optie voor alle betrokkenen zou zijn om te scheiden omdat hun prioriteiten waren veranderd.

“We dreven uit elkaar. Hij was erg druk met werk en hij gaf me geen kans. Ik wilde niet de vrouw zijn die getrouwd was met een workaholic, dus schuilde ik in diegenen die me liefde gaven: mijn honden, ‘legde Liz uit.

Liz bracht ongeveer 18 uur per dag door met het verzorgen van haar honden – wandelen, voeden – en bracht honderden door met hun medicatie en dierenartsbehandelingen. De hoge behoeften en eisen van de honden lieten Mike achter op de tweede en derde plaats op de lijst met de prioriteiten van Liz.

“Mijn passie voor honden was te groot voor Mike,” zei ze.

Ondanks alles blijft Beds for Bullies nog steeds goed dankzij genereuze donaties van mensen. Het is een liefdadigheidsinstelling “die voornamelijk afhankelijk is van donaties” en ook een klein bedrijf dat huisdieren huisvest wanneer hun eigenaars de stad uit gaan. Liz is ook erg blij met geredde pups die zijn afgewezen door andere opvangcentra of reddingen. Ze geeft toe dat ze in de loop van de jaren meer dan 200 honden heeft gered en is blijven huisvesten.

Liz’s inzet voor het redden van honden heeft haar een veterinaire rekening van bijna $ 4.500 bezorgd. Bovendien heeft het Liz gedwongen om in een tent te wonen, terwijl ze haar huur niet kon betalen. Ongeacht haar tegenslagen is Liz erin geslaagd terug te stuiteren en kon ze niet gelukkiger zijn.

“Ik heb ervoor gekozen om dit te doen, en ik vind het geweldig”, vertelde ze.

Er is geen twijfel dat ze een ongelooflijke vrouw met een goed hart is, en we wensen haar en haar honden de absolute beste.