Man leeft maandenlang in kelderruimte tussen eigen uitwerpselen

Man leeft maandenlang in kelderruimte tussen eigen uitwerpselen

In de Provinciestraat in Antwerpen heeft de politie vorige week een man ontdekt die al enkele maanden onder erbarmelijke omstandigheden in een kelderruimte woonde. De man zegt huur te hebben betaald. De huisbaas ontkent dit.

Bij de politie kwam vorige week een melding binnen van een bewoner van de Provinciestraat. Toen agenten polshoogte kwamen nemen in het gebouw naast een snackbar, stuitten zij in de kelderruimte op een man. Die vertelde dat hij daar leefde.

De omstandigheden waarin hij vertoefde, waren mensonterend. Zo had de man geen stromend water, sanitair en/of kookelementen. Tussen een hoop afval, elektriciteitskabels, zekeringen, gasleidingen en uitwerpselen, lag een matras. Ondanks de niet geaarde stopcontacten, had de man een frituurpan aangesloten.

Huur

Volgens de bewoner betaalde hij elke maand huur aan de huisbaas. Die zegt echter nooit geld te hebben ontvangen. De eigenaar van het pand heeft alle brandbare spullen inmiddels uit de kelder later halen en heeft een slot op de voordeur laten zetten.

Dat vond de man niet leuk: volgens de politie wilde hij graag in de kelder blijven wonen. Dat zal niet lukken. ”We hebben hem geïnformeerd dat hij terechtkan bij nachtopvang De Biekorf”, zo laat Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen weten aan Het Gazet van Antwerpen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven