Man jat alle bloemen en kransen voor dodenherdenking en staat VOL op camera

Man jat alle bloemen en kransen voor dodenherdenking en staat VOL op camera

Vanmorgen berichtten wij al over puur vandalisme in Rijswijk, waar vandalen het nodig vonden om alle kransen voor Dodenherdenking te slopen en in de sloot te gooien. Nu is er wederom ophef onstaan over een man die bloemen heeft meegenomen.

Binnen 5 minuten

In dit geval gaat het om bloemen die waren gelegd bij voetbalclub Quick 1888 uit Nijmegen. De dief sloeg razendsnel toe. Binnen vijf minuten na de legging nam hij alles mee.

Helaas voor hem staat deze oudere meneer vol op beeld. En de voetbalvereniging heeft de beelden gedeeld via Facebook.

Voorzitter Jo de Bruijn is laaiend. ”We hebben camerabewaking en hebben daarop gezien dat de bloemen die gelegd zijn voor de Quickleden die zijn omgekomen, zijn weggenomen door deze man.”

”Dit is volledig onacceptabel. Dit hoor niet. Misschien is die man wel verward, maar het hoort gewoon niet. Ik ben enorm boos.”

Getuigen gezocht

het voetbalterrein is voor iedereen toegankelijk. Dat maakt het moeilijker om te controleren wie er binnenkomt. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan het gemak waarmee de dief heeft toegeslagen.

De bloemen lagen er slechts 5 minuten toen ze werden gepikt. ”De herdenking was kort, maar het meenemen ook”, aldus De Bruijn.

Quick 1888 is op zoek naar de man. Leden van de club zijn woest en verontwaardigd over deze respectloze daad. ”Je moet met je tengels van andermans spullen afblijven.”

”Specifiek ook iets van een herdenking eenmaal per jaar”, zo zegt de voorzitter. De club heeft niks te maken met privacy door deze daad. Om die reden hebben ze de beelden gedeeld.

Weet jij wie deze man is? Quick 1888 wil dan graag met je in contact komen.

Scroll naar boven