Een bestuurder heeft een boete gekregen nadat hij van Bristol naar Cheddar Gorge was gereisd om te genieten van een broodje döner kebab. Onder de huidige lockdown beperkingen worden dit soort tripjes in Engeland niet als ‘essentieel reizen geclassificeerd.

De Engelse politie schreef hier het volgende over: “De agenten waren aan het surveilleren vanavond (zaterdag) en zagen dat meerdere mensen in hun auto zaten te eten terwijl dit niet mag met de huidige coronamaatregelen.”

“Reizen van Bristol naar Cheddar om in de auto te zitten en kebab te eten in je voertuig is geen redelijk excuus!”

In een verklaring aan Somerset Live, voegde de agenten toe: “Politie patrouilleerde in Cheddar [op zaterdag] en was bezig met een aantal mensen die in geparkeerde auto’s in Cheddar Gorge zaten.

“De ,,ambtenaren namen het besluit om vaste strafberichten aan zeven individuen uit te geven die zij bepaalden niet lokaal aan het gebied waren, niet lid van het zelfde huishouden waren, en geen geldige reden voor hun reis onder de huidige COVID-19 verordeningen.

BEKIJK OOK  Het Verenigd Koninkrijk heeft alle grenzen volledig dichtgegooid

“We zouden willen vragen dat mensen de regels volgen, alleen reizen als het essentieel is en lokaal oefening nemen naar hun huisadres, om levens te redden en de NHS te beschermen.”

Volgens de huidige coronavirusregels: “U mag uw huis niet verlaten tenzij u een redelijk excuus heeft (bijvoorbeeld voor werk of onderwijs).

“Als u moet reizen, moet u in de buurt blijven – wat betekent dat u niet buiten uw dorp, stad of het deel van een stad waar u woont moet reizen – en er moet naar worden gestreefd het aantal reizen dat u in totaal maakt, te verminderen”.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!