Man hoort gekrijs uit afvalcontainer, hulpdiensten in tranen door wat ze vinden

Man hoort gekrijs uit ondergrondse afvalcontainer, hulpdiensten in tranen door wat ze vinden

Medewerkers van de Zaanse Stichting Dierenzorg zijn afgelopen weekend in tranen uitgebarsten door wat ze in een vuilniszak in een afvalcontainer aantroffen. Het beestje is direct overgebracht naar de opvang en sterkt aan.

Gekrijs

Dierenzorg kreeg gisteren een ontzettend bezorgd telefoontje van een man, die gekrijs uit een afvalcontainer in Krommenie hoorde. Hij durfde zelf niet te gaan kijken.

Medewerkers van Dierenzorg en de dierenambulance zijn daarop ter plaatse gekomen. Zij zagen dat de container niet was afgesloten. Tenminste, niet in zijn geheel.

Een blikje hield de sluiting tegen. Toen medewerkers gingen luisteren, hoor ze geruime tijd niets. Net toen ze weg wilden gaan, hoorden ze gejank en gekrijs.

Brandweer

Maar de medewerkers hadden net het blikje weggehaald. Daardoor kregen ze de container niet meer open. De brandweer lukte dat wel, aangezien zij over een sleutel beschikken.

Nadat de deur werd opengemaakt, werden alle vuilniszakken er stuk voor stuk uitgehaald. ”Bij de derde vuilniszak was het raak. We troffen een heel nest met jonge kauwtjes aan. We zijn de brandweer ontzettend veel dank verschuldigd. Geweldig werk!”

Kauwen zijn zwarte gedrongen vogels met zilvergrijze kopzijden. Deze vogel is in Nederland een beschermde inheemse diersoort.

Gaat goed met kauw

De vraag is nu hoe het gaat met de beestjes. ”Prima, eigenlijk. Hij (een van de kauwtjes) heeft er waarschijnlijk niet lang in gelegen. Hij ziet er nog redelijk uit. Op dit moment sterkt hij aan bij ons in de opvang”, aldus een medewerker van Zaanse Stichting Dierenzorg.

Scroll naar boven