Een man is overleden nadat hij werd geraakt door dezelfde kogel waarmee hij een vrouw probeerde dood te schieten. Het bizarre incident vond plaats op zaterdag 30 juli in Dallas, Texas.

Schot in been

De lokale politie heeft inmiddels gereageerd op de schietpartij, waarbij de vermoedelijke dader, Byron Redmon, overleed nadat de kogel die hij notabene zelf afvuurde, hem in zijn been raakte. De politie zei hierover: “Op 30 juli 2022, om ongeveer 11.39 uur, reageerde de politie van Dallas op een schietoproep in het 2200-blok van het Medical District.”

Eenmaal aangekomen op de plaats delict zagen de agenten ‘een grote hoeveelheid bloed en een bloedspoor voor een appartement’. Vervolgens kregen ze een telefoontje van een ziekenhuis in de buurt, waarin werd gemeld dat er een vrouw en man met schotwonden waren gevonden in een auto.

Nekschot

Hun verklaring legde uit: “Het voorlopige onderzoek in het appartement bepaalde dat de man, Byron Redmon, 26, het volwassen vrouwelijke slachtoffer in de nek schoot. De kogel kwam er vervolgens uit en raakte Redmon in het been. Redmon stierf in het ziekenhuis.”

BEKIJK OOK  Tienduizenden kaarten en cadeau's voor mishandelde Frederique (14) na actie

Opmerkelijk genoeg werd de vrouw in kwestie diezelfde dag nog ontslagen uit het ziekenhuis. Momenteel loopt er nog een onderzoek naar wat er precies gebeurd is. Deze ongelukkige schietpartij is de zoveelste in de lijst van schietpartijen die dagelijks plaatsvinden in de VS.

In 2022 zijn er tot nu toe minstens 385 grote schietpartijen geweest in de Verenigde Staten, aldus Gun Violence Archive.

Beeld: aantal schietpartijen in 2022 in Amerika

Like it? Share with your friends!