Man filmt de laatste momenten van zijn leven op het strand in Spanje

Man filmt de laatste momenten van zijn leven op het strand in Spanje

Vakantiegangers in Spanje hebben het deze weken aardig benauwd. En dat komt niet alleen door de hitte(golf) die het land teistert. 

Hitte

De meeste mensen gaan van oudsher op vakantie naar Spanje voor het klimaat. De heerlijke temperaturen in combinatie met een andere cultuur en mooie stranden trekken jaarlijks miljoenen toeristen.

Inmiddels is het echter niet meer zo heel leuk in Spanje. In sommige delen van het land kan kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 a 45 graden. Dat is ook weer te veel van het goede. Maar goed, je kunt het natuurlijk altijd erger treffen. In Italië wordt het Europese hitterecord in de komende dagen vermoedelijk gebroken.

Man filmt de laatste momenten van zijn leven op het strand in Spanje

Dat staat momenteel nog op 48,9 graden. Wanneer het zo warm is, kun je maar het beste verkoeling zoeken en moet je zorgen dat je jezelf voldoende hydrateert.

Een ander optie om verkoeling te zoeken, is natuurlijk de zee. Niet dat die nu bepaald koud is. En ook daar moet je deze dagen erg goed uitkijken.

Haaien

Nog maar enkele weken geleden werd de Russische Vladimir Popov in het Egyptische Hurghada opgegeten door een tijgerhaai. De beelden zijn het hele internet overgegaan.

Onderzoekers hebben het hoofd van de jongen uiteindelijk teruggevonden in de buik van het dier. Maar ook in Spanje is het nu wel code rood.

In de afgelopen weken zijn er meermaals haaien gespot, die zeer dichtbij de kustlijn kwamen. Dit gebeurde in Alicante, Mallorca, Menorca en Ibiza.

Waarom ze zo dichtbij komen is een raadsel. De enige logische verklaring is dat hun natuurlijke voedselbron langzaam opraakt en dieren moeten net als mensen ook eten.

Laatste momenten

Vooralsnog is er in Spanje echter niemand gegrepen door de blauwe haaien die hun opwachting maakten. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken.

Want ook op stranden waar geen haaien in de buurt komen, is het oppassen geblazen. Daar kan een man over meepraten. Hij legde de laatste momenten van zijn (gelukkige) leven vast op camera. Aan het eind van de video zie je wie er nog veel gevaarlijker is dan een haai:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Memes and Comedy (@memehitter)

Wij krijgen wel eens het verwijt veel ‘negatief’ nieuws te brengen. Tenminste, dat maken we op uit de comments (DIE LEZEN WE!). Vandaar dit keer een leuk artikeltje 🙂 Deel het!

Scroll naar boven