Man eist miljoenen van 50 vrouwen na teleurstellende dates

In Los Angeles heeft een man genaamd Stewart Lucas Murrey juridische stappen ondernomen tegen een groep van vijftig vrouwen nadat ze hem in een online discussiegroep negatief omschreven na dates. Murrey beweert dat deze uitingen zijn persoonlijke en professionele reputatie hebben geschaad.

‘Daten we met dezelfde man?’

Het geschil heeft alles te maken met de Facebookgroep ‘Daten we met dezelfde man?’, een forum opgericht door en voor vrouwen die ervaringen delen over mannen met wie ze uitgingen, specifiek gericht op het identificeren van personen die onbetrouwbaar of manipulatief zijn.

Murrey werd het onderwerp van een uitgebreide discussie binnen deze groep, waarbij verschillende vrouwen hem beschuldigden van misstanden, waaronder het verspreiden van overdraagbare aandoeningen, fysieke worden en liegen over zijn beroep.

Uitgegroeid tot landelijk netwerk

Kelly Gibbons, een van de betrokken vrouwen, had kort contact met Murrey via een datingapp voordat ze besloot de interactie te beëindigen. Tot haar verbazing verscheen Murrey een jaar later aan haar deur met de mededeling dat hij juridische actie tegen haar zou ondernemen.

De discussiegroep, die oorspronkelijk was opgezet om vrouwen te waarschuwen voor mogelijk schadelijk gedrag van datumpartners, groeide uit tot een landelijk netwerk met groepen in verschillende staten uit de VS, allemaal bedoeld om steun te bieden en te waarschuwen voor negatieve dating ervaringen.

Women respond to suit by man over negative Facebook posts about dating him | NewsNation Prime

‘Vrijheid van meningsuiting’

De zaak tegen Murrey escaleerde toen meer vrouwen zich uitspraken tegen zijn gedrag, wat resulteerde in een reeks beschuldigingen die variëren van financiële manipulatie tot geweld. Murrey heeft geprobeerd zichzelf te verdedigen in de groep, maar werd herhaaldelijk geweigerd door de beheerders, wat volgens hem bijdraagt aan de schade aan zijn reputatie.

Murrey was er zo door aangedaan dat hij een fondsenwerving startte om zijn juridische strijd tegen de vrouwen voort te zetten. Dit heeft hem echter weinig opgeleverd. Daarentegen hebben de vrouwen die door hem juridisch worden uitgedaagd, aanzienlijk meer steun ontvangen in hun eigen fondsenwervingscampagne, waarbij ze zich beroepen op het recht op vrijheid van meningsuiting als hun verdediging.

Scroll naar boven