Man duwt enorme schaar in zijn achterste: ”Die heb ik nog nodig”

Man duwt enorme schaar in zijn achterste: ''Die heb ik nog nodig''

Bewaarders van een penitentiaire inrichting in het Amerikaanse Indiana hebben tijdens het visiteren een heel bijzondere ontdekking gedaan. Een nieuwe inmate gedroeg zich nogal zenuwachtig en wilde niet echt meewerken tijdens de check-up.

Scan

Het personeel van de La Porte County Jail wilde man visiteren, maar kreeg geen medewerking. Uiteindelijk werd er bij hem een electronische scan gemaakt.

Luitenant Jeff Holt zag op zijn scherm enorm voorwerp tussen de billen van de man. Daarop wilde hij de man aan de tand voelen, maar wederom weigerde hij elke vorm van medewerking. En dus moest er een tweede scan worden gemaakt. Toen werd duidelijk wat de man in zijn billen had verstopt.

Ontdekt werd een schaar van maar liefst 21.5 centimeter. Enkele minuten later werd de man door bewaarders tegen een muur gezet en werden zijn benen gespreid.

Doen we gewoon zelf

De man opperde vervolgens om de schaar er door specialisten uit te laten halen. Hij wilde niet dat een bewaarder dat zou doen.

In Nederland zou dat verzoek ongetwijfeld gehonoreerd worden, maar in de Verenigde Staten hebben ze daar maling aan. En dus ging de glibberige handschoen aan en werd de schaar er vakkundig uitgehaald, zonder dat er interne schade werd gemaakt.

Directeur Derek J. Allen stelt: ”Onze medewerkers krijgen uitstekende training over hoe ze gevaarlijke objecten uit het lichaam van iemand moeten halen.

De man wilde overigens liever geen afstand doen van de schaar. Hij stelde die ‘nodig te hebben’ in de gevangenis. Wat hij daarmee wilde doen, is niet helemaal duidelijk.

Scroll naar boven