Man duikt 9 jaar na zijn ‘crematie’ ineens levend op

Man duikt 9 jaar na zijn 'crematie' ineens levend op

Eergisteren schreven we een artikel over een vermiste man die gecremeerd zou zijn, waarna acht maanden later werd ontdekt dat het om iemand anders bleek te gaan. Welnu, we hebben weer zo’n verhaal je.

Man duikt 9 jaar na zijn 'crematie' ineens levend op

Voordat je denkt: dit is niet echt…Wij hebben het natuurlijk niet verzonnen. Op het Britse Metronews staat het verhaal van de Chinese Zhuo Kangluo. De man zou in 2014 overleden zijn bij een auto-ongeluk. Vrienden en familie identificeerden een lichaam langs de weg als hun familielid. Zhuo’s neef besloot vervolgens tot crematie van het lichaam zonder een autopsie.

Dna-test

Begin dit jaar vonden bewoners van het dorp Chongqing dat een man zich nogal ‘vreemd’ gedroeg. Dat viel de lokale autoriteiten ook op. Hij werd aan een dna-test onderworpen en geïdentificeerd als Zhuo, ondanks dat hij al 9 jaar overleden zou zijn.

Zijn kleinkind werd naar het dorp gebracht en die herkende zijn opa ook. De man zou in snikken zijn uitgebarst en schreef op een lijstje alle namen van zijn familieleden. Ook dat kwam overeen.

De vraag waar hij al die tijd geweest is wordt niet beantwoord. De vraag wie er 9 jaar geleden dan gecremeerd is, wordt momenteel door de Chinese autoriteiten onderzocht.

Man duikt 9 jaar na zijn 'crematie' ineens levend op

Scroll naar boven