Man die over 6 carnavalisten heen reed alweer vrij: ”Bizar”

Man die over 6 carnavalisten heen reed alweer vrij: ''Bizar''

Anderhalf jaar geleden werd het Belgische Strépy opgeschrikt door Paolo Falzone (34). Met waanzinnige snelheid reed hij zes carnavalisten d00d, terwijl hij 40 andere verw0ndde. Nu blijkt dat hij na anderhalf jaar is vrijgelaten. Nabestaanden zijn in rep en roer.

Paolo Falzone

Strépy is een echte carnavalsplaats. Het feest is zowat heilig. Paolo Falzone, een straatracer die uit een nachtclub kwam en met een vriend in een getunede BMW naar huis reed, was dronken en stoned.

Hij filmde zichzelf terwijl hij capriolen uithaalde achter het stuur. Met meer dan 170 kilometer per uur racete hij door het dorp.

Wat er vervolgens gebeurde staat bij veel mensen nog op hun netvliezen. En waarschijnlijk voor altijd. Paolo rijdt in totaal 46 mensen aan.

Strépy is een echte carnavalsplaats. Het feest is zowat heilig. Paolo Falzone, een straatracer die uit een nachtclub kwam en met een vriend in een getunede BMW naar huis reed, was dronken en stoned. 

Zes van hen kunnen het niet meer navertellen. De overigen worden per ziekenwagen afgevoerd. Zelfs de Belgische minister komt een dag later naar de plek.

Uit onderzoek blijkt daarna dat Paolo iemand op zijn motorkap had liggen. Daarop besloot hij over diegene heen te rijden, om vervolgens te vluchten.

Vrijgelaten

Voorlopig wordt Paolo verdacht van vijfmaal onvrijwille d00dslag, maar ook een keer van m00rd. Hoewel het Henegouwse parket zich met succes heeft verzet tegen diens vrijlating, heeft de onderzoeksrechter besloten dat Paolo zijn proces thuis mag afwachten.

Wanneer dat proces gaat plaatsvinden is niet bekend. Het zou zelfs eind volgend jaar kunnen. Paolo heeft een enkelband en geniet alle vrijheid.

Onbegrijpelijk

Voor Pasqualina Salandra is het onbegrijpelijk. Ze verloor haar man Fred dankzij Paolo en kan sinds kort zelf weer lopen na ook slacht0ffer te zijn geworden.

”Hij krijgt de kans om zijn leven min of meer opnieuw op te bouwen. Hij kan zijn ouders thuis komen ontvangen. Dat hij het lef heeft om aan mijn zoontje van vier te komen uitleggen waarom zijn vader op een begraafplaats ligt en zijn moeder reeds anderhalf jaar pijn heeft.”

”Ik kan enkel hopen dat justitie haar werk doet en een gepaste straf oplegt. Voor mij is hij een zesvoudig m00rdenaar. Er is niemand die uitkijkt naar een proces, als het maar snel volgt. Want zonder vonnis betaalt de verzekering helemaal niets.”

Scroll naar boven