Een 38-jarige Japanse man die vier jaar geleden trouwde met een hologram van een fictieve popzangeres kan niet meer met haar communiceren. Het bedrijf dat de technologie maakte stopt met het ondersteunen van de software.

Akihiko Kondo

Akihiko Kondo vertelde de Japanse krant The Mainichi dat hij nog steeds erg veel van zijn vrouw houdt, hoewel Gatebox, het bedrijf dat de kunstmatige-intelligentiesoftware levert, de productie van het programma in maart 2020 beëindigde.

Hij vertelde in het desbetreffende interview: “Mijn liefde voor Miku is niet veranderd. Ik hield de huwelijksceremonie omdat ik dacht dat ik voor altijd bij haar kon zijn.” Toch werd hij huwelijk met het fictieve persoon door lang niet iedereen geaccepteerd.

Eenzame ceremonie

Volgens een rapport in AFP woonde geen van Akihiko’s familieleden zijn huwelijk met Miku bij. Of dit komt omdat het slechts een hologram is, of het feit dat het geanimeerde meisje gebaseerd is op een 16-jarige, blijft onduidelijk. Toch weerhield alle weerstand vanuit zijn familie hem er niet van om ruim $17.000 dollar uit te geven aan een formele ceremonie in een zaal in Tokio.

BEKIJK OOK  Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met seks, nummer 7 is echt eng

Toch is Akihiko lang niet de enige die in een relatie zit met een fictief personage. Duizenden mensen in Japan zijn soortgelijke onofficiële relaties aangegaan met verschillende fictieve figuren, aldus The Mirror.


Like it? Share with your friends!