Man die kitten de zee intrapte riskeert gevangenisstraf van 10 jaar

De Griekse politie heeft een man gearresteerd die zou zijn gefilmd terwijl hij een kat in de zee trapte terwijl hij aan het dineren was in een restaurant op het eiland Evia. Op de beelden is te zien hoe drie mensen in een restaurant worden benaderd door twee katten.

Onschuldige kitten

Een van de personen lokt vervolgens een van de katten naar de waterkant met een vis voordat hij het dier in de zee schopt. Als hij daadwerkelijk wordt aangeklaagd, kan hij tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen.

Volgens Metro kan de man ook een boete tegemoet zien van €50.000. Gelukkig voor het beestje bleek de kat uiteindelijk ongedeerd te zijn nadat de lokale bevolking hem naar de dierenarts had gebracht.

Griekse autoriteiten

De video werd door zoveel mensen als onterend gezien, dat dat clip zelfs werd gedeeld door Takis Theodorikakos, de Griekse minister van politie. hij veroordeelde de daad in een verklaring en zei: “Geweld tegen dieren is onaanvaardbaar. Ik feliciteer degenen die de zaak onder de aandacht van het publiek hebben gebracht van harte.”

In 2020 nam Griekenland een wet aan die ernstige dierenmishandeling bestraft met maximaal tien jaar achter de tralies. Ook zorgt de straf ervoor dat mensen die dieren mishandelen een forse boete kunnen krijgen.

Grootste populatie zwerfdieren

En dat komt niet als een verrassing. Griekenland heeft volgens The Guardian een van de grootste populaties van zwerfhonden en -katten ter wereld. Sierenrechtenactivisten schatten dat er alleen al in de hoofdstad Athene miljoenen straatkatten en -honden zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven