Man die 8 maanden geleden gecremeerd werd leeft weer

Gemeente weigert familie toegang tot uitvaart van Martin (57), maar ze moeten wel betalen

Soms kom je van die verhalen tegen, waarvan je bijna denkt dat ze niet kunnen kloppen. Maar er vinden een hoop rare dingen plaats in de wereld. 

Gecremeerd

Voor dit ongelooflijke verhaal moeten we helemaal naar het Indiase Mumbai. Daar werd ene Deepak Balakrishnan Kandi doodverklaard, waarna zijn familie hem liet cremeren.

Groot was de schok toen bleek dat het verbrande lichaam, helemaal niet van Deepak bleek te zijn. Daar kwam de politie een paar dagen na de uitvaart achter.

Er was sprake geweest van een persoonsverwisseling. Deepak bleek rustig in een hotel te zitten, nadat hij had besloten het land door te reizen.

Man die 8 maanden geleden gecremeerd werd leeft weer

De man werd op 7 juni vorig jaar als vermist opgegeven. Iets meer dan een maand later, op 17 juli, ontdekte de politie een lichaam op het strand.

Agenten identificeerden de man als Deepak Balakrishnan Kandi. Blijkbaar heeft de familie niet naar het lichaam gekeken, want niet veel later werd de man gecremeerd.

Dna-test

Enkele dagen na de crematie ontdekte de politie dat het verbrande lichaam niet van Deepak was, maar heel iemand anders.

De twee mannen leken erg op elkaar. Een dna-test bracht vervolgens uitsluitsel: de gecremeerde man was Deepak niet. De familie had afscheid genomen van een vreemdeling.

Klopjacht

Daarop besloot de politie een klopjacht te starten. Maar Deepak werd niet gevonden. Tot vorige week in een hotel gekeken werd, waar het ‘bsn-nummer’ van hem werd gevonden.

De man bleek nog in leven en verkeerde in uitstekende gezondheid. Hij was nogal verbaasd dat er een enorme politiemacht voor zijn kamer stond.

”Ik wilde graag reizen en mooie plekken bewonderen. De reden waarom ik niets van me heb laten horen, is omdat ik rust wilde.”

Scroll naar boven