Man deelt tientallen enveloppen met geld uit bij voedselbank

Man deelt tientallen enveloppen met geld uit bij voedselbank

Nadat eerder een anonieme weldoener de voedselbank in Hoorn bezocht en daar enveloppen met 50 euro erin uitdeelde, is dat nu ook gebeurd bij de voedselbank IJmond en Langedijk. Dat schrijft NH Nieuws.

Een man, die anoniem wil blijven, heeft maar liefst 170 enveloppen met 50 euro erin afgegeven. Voorzitter Marjolein Zandbergen weet als enige wie de gever is. Ze kent hem persoonlijk.

‘Leven om te laten leven’

“Hij heeft mij benaderd met daarbij een bericht waarom hij dit graag wil geven,” vertelt ze. In het bericht staat het volgende:

“Mijn geld heb ik verdiend door heel hard te werken, geluk te hebben en nooit op te geven. Dus laten we stoppen met zeuren en elkaar dingen gunnen. Mijn motto is ‘Leven om te laten leven’, dus denk ook eens aan een ander die het echt moeilijk heeft. Daar worden we allemaal beter van.”

Persoonlijke boodschap

In elke envelop stond een ontroerende boodschap geschreven: “Leven en laten leven en een gezond 2023. Het ga u goed.” De voorzitter meldt dat sommige mensen zo ontroerd waren door de boodschap en het geld, dat ze hun tranen de vrije loop hebben gelaten.

Man deelt tientallen enveloppen met geld uit bij voedselbank

Ze zegt: “Hij heeft dit gedaan in de hoop dat hij mensen aan het denken zet. Hij wil duidelijk maken dat we elkaar moeten helpen.”

Scroll naar boven