Man daagt dolle stier uit en moet dat bekopen met zijn leven

Man maakt stier helemaal dol, maar wordt dan flink gespiest

Spanje staat bekend als het land van de zon, tapas en…stierenrennen. Geen idee wat dat leuk aan is, maar vermoedelijk moet je daar geboren zijn om het te begrijpen. Iets met tradities en zo. Spelen met stieren is daar ontzettend populair.

Stier

Man daagt dolle stier uit en moet dat bekopen met zijn leven

In de plaats La Pobla de Farnals deden ze afgelopen zaterdag ook weer aan stierenrennen. Tijdens dit traditionele spelletje kwam een man om het leven.

Terwijl hij de stier lekker dol maakte, werd hij flink te grazen genomen. De stier ramde zijn hoorn in de zij van de man en helaas voor hem liet dat slecht af.

Hij werd nog wel met spoed afgevoerd, maar men kon weinig meer voor hem betekenen. Voor de nabestaanden is het niet zo leuk, maar goed. Play stupid games, win stupid prizes.

Festival

Het gebeurde allemaal tijdens een festival in La Pobla de Farnals, een dorpje in de buurt van het Oost-Spaanse Valencia. Elk jaar wordt daar stierenrennen georganiseerd.

Man daagt dolle stier uit en moet dat bekopen met zijn leven

Volgens dierenrechtenorganisaties in stierenrennen nog lang niet uitgebannen, ondanks dat steeds meer mensen het zwaar kansloos vinden.

Jaarlijks wordt er een dergelijk evenment georganiseerd in 183 Spaanse gemeentes. De stieren worden losgelaten in straten, terwijl een groep mensen voor hen uitrent. Ze proberen de dieren zo dol mogelijk te krijgen. Dat vinden ze leuk, want dat is dus traditie.

Gezegd moet worden dat de stier in kwestie, Cocinero, ook nog een andere deelnemer aan zijn hoorn reeg. Die verblijft op dit moment op de afdeling intensieve zorg. Het ziet ernaar uit dat hij er weer bovenop gaan komen. Cocinero overigens niet, die is afgemaakt.

Scroll naar boven