Man biedt nucleaire bunker te koop aan voor spotprijs

Nu te koop: Nucleaire bunker inclusief gasmaskers en lijkzakken

In het Verenigd Koninkrijk staat een nucleaire bunker, door het ministerie van Defensie gebruikt tijdens de Koude Oorlog, te koop. De bunker wordt opgeleverd in originele staat. Voor een bedrag van slechts 25 duizend pond, kun jij de trotse bezitter worden van de betonnen constructie.

Nu te koop: Nucleaire bunker inclusief gasmaskers en lijkzakken

Maar er is meer. Want voor dat geld krijg je er ook schitterende lijkzakken, gasmaskers en…een telefoon bij. Mochten de Russen komen, dan moet je natuurlijk wel kunnen bellen.

De bunker is gelegen in Legbourne, Lincolnshire, en is gebouwd in 1959. Eigenaar Mark Colledge (64), die overigens zelf naast de bunker in een caravan woont, laat weten dat de eventuele nieuwe eigenaar zijn auto naast de schuilplaats kan parkeren en dus niet hoeft te gaan lopen.

Man biedt nucleaire bunker te koop aan voor spotprijs

Colledge kocht de bunker zelf in 2003 via eBay voor een schappelijke prijs van 12.500 pond. Hij noemt het een impulsieve aankoop, die hij wijt aan een ‘midlifecrisis’. Hij wil nu van zijn stulpje af omdat hij geld nodig heeft voor een luxe vakantie en daar kun jij hem bij helpen.