Man betrapt ‘hardwerkende’ flitsagent die met hele rare dingen bezig is

In het politiewerk en alles wat met de wet te maken heeft kennen we niet altijd de officiële term voor een agent die snelheidsovertredingen controleert, dus voor nu noemen we hem gewoon een flitsagent. Werken bij de politie kan natuurlijk opwindend zijn, met mogelijk gevaarlijke situaties waarin je je kalm moet houden. Aan de andere kant kan het betekenen dat je de hele dag achter snelle scooters aanjaagt.

Meer dan alleen flitspalen

Nederland heeft talloze flitspalen om automobilisten aan te sporen zich aan de maximumsnelheid te houden. Maar de meeste mensen weten al waar deze flitspalen staan en versnellen vaak weer kort na het passeren ervan. Daarom zijn er mobiele flitsers om ook die bestuurders te betrappen.

De verrassing voor de flitsagent

Soms zijn dit onbemande flitspalen die bijvoorbeeld onopvallend zijn ingebouwd in aanhangers. Maar soms zijn het ook bemande flitspalen, zoals een agent die zich ‘verstopt’ achter een lantaarnpaal om de snelheid te meten. Even verderop staat vaak een motoragent klaar om te hardrijders aan te houden en te beboeten. Maar soms kan het werk van een flitsagent behoorlijk saai zijn.

Sommige agenten bemannen volledig uitgeruste busjes met flitsapparatuur, waar ze alles in de gaten houden. Dit kan een behoorlijk slaapverwekkende taak zijn. In een verrassende wending besloot een voorbijganger echter om de flitsagent wakker te schudden en wat humor toe te voegen aan zijn werk.

Scroll naar boven