Man betaalt al maanden geen huur: ”Ik ben dat niet verplicht”

Man betaalt al maanden geen huur: ''Ik ben dat niet verplicht''

Een man die stelt geen onderdeel meer te willen zijn van de Nederlandse maatschappij heeft al maanden de huur van zijn woning niet betaald. Hij vindt dat niemand hem daartoe kan verplichten, omdat de overheid ‘geen zeggenschap’ over hem zou hebben.

‘Ben niks verplicht’

De man, wiens identiteit niet bekend is, is van mening dat niemand bevoegd is om hem iets te verplichten. Hij stelt ook dat de regels in Nederland helemaal niet geldig zijn en dat de overheid totaal geen macht heeft.

Hij noemt Nederland een bedrijf, dat helemaal geen wetten zou mogen maken maar alleen bedrijfsregels kan opstellen. Ook vindt hij dat hij nergens toe verplicht is.

Volgens het Algemeen Dagblad huurt hij al jaren een huis via woonstichting Portaal. De man is al maanden geleden gestopt met het betalen van huur. Dat heeft hij gedaan omdat Portaal volgens hem ‘winst maakt’ op zijn woning. Hij is van mening dat hij jarenlang te veel heeft betaalt.

Rechter

Omdat hij weigert huur te betalen, maar anderzijds toch in het huis wil blijven, heeft Portaal hem voor de rechter gesleept. Die stelde hem gister in het ongelijk.

De rechter vonniste dat iedereen die in Nederland woont, leeft of verblijft, zich moet houden aan de regels van de overheid. Met betrekking tot de huurovereenkomst is de man in 2009 akkoord gegaan met het betalen van een huurprijs van destijds 600 euro per maand.

Had kunnen opzeggen

Als de man het huurcontract niet langer respecteerde, had hij het bovendien gewoon op kunnen zeggen. Omdat hij dat niet heeft gedaan, is hij zijn verplichtingen niet nagekomen.

De man gaf aan dat nog steeds niet te willen doen, maar de rechter heeft besloten dat hij in totaal 3.300 aan huur zal moeten terugbetalen. Bovendien moet hij binnen 14 dagen zijn woning uit. De vraag is of hij dat gaat doen, want hij erkent dus geen gezag.

Scroll naar boven